Μαγειρεύοντας

Εδώ μπορούμε να γράφουμε @$%$%#$^%#^#
Άβαταρ μέλους
sprsk
D2
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 03 Φεβ 2010, 11:10

Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό sprsk » 14 Σεπ 2011, 13:38

Μαγειρεύοντας λοιπόν ,

Μιας και δεν έχουμε ασχοληθεί με το άθλημα ομαδικά παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις, είπα να ανοίξουμε ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι :lol:

Ναι χόμπι , δεν είμαστε κοιλιόδουλοι απλά μας αρέσει το καλό φαγητό .
Χορτάτοι ή όχι θα δοκιμάσουμε απλά και μόνο για να καταχωρήσουμε στην λίστα αξιολόγησης μας το έδεσμα που βρίσκεται μπροστά μας .

Αν και μπορώ να γράφω επί ώρες θα είμαι λακωνικός εγκαινιάζοντας ένα από τα βασικά είδη διατροφής μας το Κρέας .

Κρέας ,

Ας ξεκινήσουμε με την ανατομία , γιατί ανατομία ? μα για να ξέρουμε τι τρώμε , πως το μαγειρεύουμε και πώς το συνοδεύουμε.

Η ανατομία - Μοσχάρι .

Εικόνα

Και στα ελληνικά

Εικόνα
1. Σβέρκος ή Ελιά:
Κάνει για όλα τα μαγειρέματα, εκτός από σχάρα, δηλαδή για βραστό, σούπες, μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο, στιφάδο), για το φούρνο αλλά και για κιμά. Προσοχή: Τα κομμάτια της ελιάς που βρίσκονται κοντά στο κόκαλο, είναι μαλακά, ενώ όσο πλησιάζουμε προς την εξωτερική επιφάνεια, τόσο πιο σκληρά. Αυτά τα τελευταία κάνουν για κιμά.

2. Σπαλομπριζόλες:
Είναι τα 4-5 πρώτα πλευρά της ράχης. Ευγενές κομμάτι κρέατος, ιδανικό για ψήσιμο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Επίσης, το κρέας τους ξεκοκαλίζεται και πωλήται ολόκληρο για ψητό στο φούρνο. Πάνω στις σπαλομπριζόλες βρίσκεται το καπάκι, το οποίο περιέχει αρκετό συνδετικό ιστό και συνήθως γίνεται κιμάς.

3. Σπάλα:
Βρίσκεται στον ώμο του ζώου. Είναι καλό κομμάτι κρέατος και από τα λιγότερο λιπαρά. Περιλαμβάνει το χτένι της σπάλας, που θεωρείται το καλύτερο και πιο μαλακό από τα άλλα κομμάτια κι έχει αρκετό κολλαγόνο. Επίσης, έχει το νουά της σπάλας και τα ποντίκια της σπάλας. Τα κομμάτια αυτά μαγειρεύονται με ποικίλους τρόπους: μαγειρευτά κατσαρόλας, στο φούρνο, βραστό.

4. Μπριζόλες:
Μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται στη συνέχεια των σπαλομπριζόλων. Με ή χωρίς κόκαλο, κόβονται σε φέτες για ψήσιμο στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Μπορείτε, όμως να ζητήσετε και ολόκληρο κομμάτι, ξεκοκαλισμένο ή όχι, για ψητό φούρνου.

5. Κόντρα:
Μαζί με το φιλέτο αποτελούν το πίσω μέρος της ράχης. Ξεκινά από το κιλότο και φτάνει μέχρι εκεί όπου σταματούν οι μπριζόλες. Εκλεκτό κομμάτι κρέατος, από τα πιο ακριβά, ιδιαίτερα τρυφερό. Κόβεται σε λεπτές φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Ξεκοκαλισμένο μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό για το φούρνο.

6. Φιλέτο:
Το πλέον εκλεκτό, άπαχο και ακριβό μέρος του ζώου. Βρίσκεται από τη μέσα πλευρά της σπονδυλικής στήλης και ξεκινά από τα νεφρά. Κόβεται σε φέτες για ψήσιμο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Μπορεί όμως να μαγειρευτεί και ολόκληρο στο φούρνο.

7. Κιλότο:
Περιλαμβάνει τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Από τα πιο λιπαρά κομμάτια του μοσχαριού. Κάνει για πολλές παρασκευές, όλα τα μαγειρευτά κατσαρόλας αλλά και για φούρνο. Σε φέτες μπορεί να γίνει στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

8. Στήθος & Στηθοπλευρές:
Το πιο λιπαρό μέρος του ζώου. Οι μύες του στήθους ξεχωρίζουν εύκολα από το λίπος και μαγειρεύονται στην κατσαρόλα και στο φούρνο. Οι στηθοπλευρές ή σιδηρόδρομος έχουν πολύ λίπος, πολλά κόκαλα και λίγο ψαχνό. Συνήθως ξεκοκαλίζονται και γίνονται κιμάς.

9. Λάπα (κοιλιά):
Κομμάτι κρέατος πλούσιο σε συνδυαστικό ιστό. Συνήθως κιμαδοποιείται.

10. Τρανς:
Βρίσκεται στο μηρό. Αρκετά άπαχο και κάπως στεγνό κρέας. Βγάζει εσκαλόπ (λεπτές φέτες που συνήθως γίνονται σοτέ σε τηγάνι), αλλά και σνίτσελ, ενώ γίνεται και ωραίο λεμονάτο. Δεν συνίσταται να μαγειρεύεται ολόκληρο, γιατί μπορεί στο κόψιμο μετά να διαλυθεί και να γίνει «κλωστές».

11. Νουά:
Το πίσω μέρος του μηρού. Εμφανίσιμο και για επίσημο τραπέζι. Δίνεται συνήθως ολόκληρο και είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα (κοκκινιστό, λεμονάτο, ψητό κατσαρόλας). Μετά το μαγείρεμα, κόβεται εύκολα σε λεπτές φέτες, καθώς δεν «τρίβεται».

12. Στρογγυλό:
Μαγειρεύεται όπως το κιλότο, από το οποίο έχει λιγότερο λίπος. Μεγάλη περιεκτικότητα σε κολλαγόνο, που βοηθά στο «δέσιμο» των σαλτσών. Εμφανίσιμο κομμάτι.

13. Ουρά:
Τμήμα του μηρού. Ολόκληρη ή σε φέτες, καθώς είναι σκληρό κομμάτι, μαγειρεύεται στην κατσαρόλα αλλά και στο φούρνο. Ιδανικό για λεμονάτο ή μαγείρεμα με κρασί ή άλλα όξινα υγρά, που συμβάλουν στο να μαλακώσει.

14. Κότσι - Ποντίκι:
Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο (ιδιαίτερα το μπροστινό). Κάνουν για βραστό, σούπες, παρασκευή ζωμών, μαγειρευτά κατσαρόλας (κοκκινιστά, στιφάδο, όσο-μπούκο).


Αυτά για αρχή .
Ακολουθούν ,
- Ανάλυση καταγωγής - χώρας προέλευσης .
- Επιλογή κρέατος .
- Τρόποι μαγειρέματος - Σερβίρισμα
- Συνταγές .
- Συνοδευτικά


Για πείτε αν σας αρέσει να το αναλύσουμε το θεματάκι :-P

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5
Δημοσιεύσεις: 3389
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 19:11
Τοποθεσία: Άγιος Στέφανος Αττικής

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 14 Σεπ 2011, 15:07

:doh :doh :doh :vow :vow :vow :!: :!: :!: :respect
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 14 Σεπ 2011, 16:14

να το αναλύσουμε !!!! με μπύρα όμως !!! :mrgreen:
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5
Δημοσιεύσεις: 2715
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 16:15
Τοποθεσία: Γλυφαδα, Αττικης

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 14 Σεπ 2011, 17:57

+ vale vale Αργυρουπολη?
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
sprsk
D2
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 03 Φεβ 2010, 11:10

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό sprsk » 15 Σεπ 2011, 01:58

Ποιανού είσαι εσύ ?

Τα περισσότερα από τα κρέατα που τρώμε, δεν προέρχονται από την κατάλληλη ράτσα, έχουν σφαγεί νέα, δεν έχουν ωριμάσει, ούτε κοπεί σωστά, ενώ συνήθως έχουν ψηθεί σαν να έφτιαχνες κάρβουνα .
Το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος που τρώμε προέρχεται από ζώα που σχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος.
Μια φορά το χρόνο, οι αγελάδες που παράγουν γάλα, συνήθως ράτσας Holstein Friesian, πρέπει να γεννήσουν. Αν τα μοσχαράκια σφαχτούν τον καιρό που βυζαίνουν, είναι τα λεγόμενα γάλακτος,
Τα μεγαλύτερα μοσχάρια σφάζονται πάνω από 10-14 μήνες , μετά την εντατική ανατροφή τους και ενώ είναι εσώκλειστα για να μην καταναλώνουν ενέργεια . Η διαδικασία αυτή ονομάζεται πάχυνση.

Στην αντίπερα όχθη τα ζώα προορισμένα αποκλειστικά για κρέας προέρχονται από ειδικές ράτσες, κάποιες πιο ευγενείς από άλλες.
Οι ράτσες χοντρικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
Α) Οι ράτσες που προσφέρουν μεγάλα ζώα με μικρό δείκτη λίπους προς σάρκα.
β) Οι ράτσες με μικρότερα και πιο λιπαρά ζώα .

Στην Α) συγκαταλέγονται ράτσες, οι "ονομαζόμενες" Ευρωπαϊκές, συγκαταλέγονται οι Charolais, Chianina (η αυθεντική bistecca ala Fiorentina είναι Chianina μεγαλωμένη στην Τοσκάνη), Simmental, Limousin, Main Anjou κ.ο.κ.
Εικόνα
Στην β) συγκαταλέγονται οι "αποκαλούμενες" Βρετανικές, όπως οι ράτσες Angus (Black ή Red, ιδιαίτερα η Black Angus από το Aberdeen θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου), Hereford, Devon Ruby Red, Welsh Black, Shorthorn κλπ.
Εικόνα
Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός την περίφημη Wagyu, ιδιαίτερα αυτή από το Kobe της Ιαπωνίας (τα ζώα πίνουν μπίρα και τους κάνουν μασάζ γκέισες):lol: η οποία, όπως και οι βρετανικές, είναι ιδιαίτερα λιπαρή και ακριβή.

Από είπαμε ότι είσαι εσύ ?

Υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στις ράτσες, οι οποίες σχετίζονται με γεύση και υφή, όπως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε ζώα ίδιας ράτσας που έχουν μεγαλώσει όμως σε διαφορετικά μέρη. Η Black Angus της Αργεντινής διαφέρει από αυτή των Highlands, όσο διαφέρει το κρασί Νεμέας από αυτό της Γαλλίας
Εικόνα
Για παράδειγμα τα βρετανικά παχαίνουν αργά αργά, εκτεθειμένες στο σκληρό κλίμα της χώρας . . . το καλοκαίρι τρώγοντας παχύ χορτάρι και το χειμώνα σιτηρά.
Με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερο όγκο αλλά περισσότερο λίπος για προστασία από το κρύο .
Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο ζουμερό κρέας , αυτό που ονομάζουν «μαρμπρέ» εδώ η Wagyu :
Εικόνα

Υπάρχουν και οι διασταυρώσεις ανάμεσα στις δύο, αλλά για τους παθιασμένους υπάρχει μόνο η Black Angus από το Aberdeen.

_____________________________________________________________________________________________________

Εδώ ένα link που συγκεντρώνει στοιχεία για την καταγωγή των ζώων . . .
http://www.stelmameat.gr/%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%A1%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD/%CE%A1%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BDmodal/tabid/241/language/el-GR/Default.aspx
Τελευταία επεξεργασία από sprsk σε 18 Σεπ 2011, 23:06, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
sprsk
D2
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 03 Φεβ 2010, 11:10

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό sprsk » 17 Σεπ 2011, 21:13

Συγνώμη κύριε , Να σας ρωτήσω , Είναι καλή η μπριζόλα ?

Πότε μια βοδινή μπριζόλα είναι καλή;

Κατ’ αρχάς, από το χρώμα. Αποφύγετε τα ροζ και κατακόκκινα κρέατα και αυτά που δεν έχουν καθόλου λίπος. Το χρώμα πρέπει να είναι βαθυκόκκινο προς το ελαφρά μπλαβί.
Το κρέας πρέπει να είναι στεγνό, αλλά γυαλιστερό και όχι υγρό και ιδρωμένο.
Όταν το πιέζουμε , Αντίθετα απ’ ό,τι ισχύει στο ψάρι, όταν πιέζουμε τη σάρκα, η λακκούβα πρέπει να παραμείνει και να μην επανέλθει το κρέας στη θέση του. Ειδάλλως, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει.
Το κρέας πρέπει να είναι ώριμο . Για να ωριμάσει σωστά το κρέας, πρέπει να κρεμαστεί το ζώο σε χώρο κλειστό, υγρό και αεριζόμενο, για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες. Κάποιοι φανατικοί το αφήνουν να κρεμαστεί για οκτώ με εννέα εβδομάδες, αφαιρώντας μέρη που έχουν υποστεί «ευγενή σήψη». Το κρέμασμα αφαιρεί το νερό, το οποίο αν παρέμενε θα διογκωνόταν στην υψηλή θερμοκρασία του ψησίματος, θα στρεσάριζε τις ίνες του και θα καθιστούσε το κρέας πιο στεγνό.
Επίσης, ψάξτε για μια καλή στρώση λίπους στο εξωτερικό μέρος, αλλά και για το «μάρμαρο» στο εσωτερικό του κρέατος, το οποίο πέραν από το λιπαντικό ρόλο που θα παίξει στο ψήσιμο, είναι και ένδειξη καλής υγείας του ζώου όταν σφάχτηκε.
Στην Ελλάδα σφάζονται πολύ νωρίς, γύρω στο χρόνο, ενώ θα έπρεπε να σφαχτούν μετά το 2 έτος .
Αλλά στην Ελλάδα, το κρέας αρκεί να είναι ντόπιο και ντόπιο πραγματικά κρέας δεν βρίσκεις . Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Εισαγωγής στους πρώτους μήνες του ζώου . Στην συνέχεια στοιβάζεται για την πάχυνση και σφάζεται στο χρόνο επάνω.
Στην Ελλάδα επίσης η κοπή είναι προβληματική. Τα καλά κομμάτια , που στο εξωτερικό θεωρούνται σπουδαία, δεν συνηθίζονται στη χώρα μας, κομμάτια όπως το Τ-bone και το rib eye, θεωρούνται εξωτικά.

Προσοχή, όταν σας σερβίρουν ένα Τ-bone, θυμηθείτε ότι η μπριζόλα αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κομμάτι sirloin, δηλαδή το μέρος που προέρχεται από τη μέση χαμηλά του ζώου, το οποίο έχει κρεμαστεί μαζί με το φιλέτο. Οπότε, το Τ-bone είναι ένα sirloin ενωμένο με ένα φιλέτο. Όλο το κομμάτι, άκοπο, φτιάχνει εξαιρετικό roast beef. Επίσης, η γιγαντιαία μπριζόλα που ονομάζεται porterhouse προέρχεται από το καρέ, δηλαδή την μπριζόλα από το στήθος, forerib, και το παΐδι του sirloin. Το κομμάτι αυτό λατρεύουν οι κατεξοχήν κρεατοφάγοι Αμερικάνοι και μπορεί να ζυγίζει παραπάνω από ένα κιλό. Οι μπροστινές μπριζόλες, το γνωστό fore ή prime rib, είναι τρυφερό, λιπαρό, και έχει το τεράστιο κόκαλο που προσφέρει όλη τη νοστιμιά.

Άβαταρ μέλους
sprsk
D2
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 03 Φεβ 2010, 11:10

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό sprsk » 18 Σεπ 2011, 23:42

Πώς το θέλετε ψημένο ?

• Rare/saignant: με αίμα. :applause αν τα καταφέρεις
• Medium rare/a point: ροζ. :respect :vow
• Well done/bien cuit: καλοψημένο. ( δεν σερβίρουμε :lol: να φύγετε , ... να πάτε αλλού :lipssealed )Ανεξάρτητα από τον τύπο του κρέατος, τον ψήστη και την τεχνική, υπάρχουν τρεις παράμετροι που οδηγούν στο τέλειο ψήσιμο.

Κράτημα των χυμών
Όταν το κρέας έχει κοπεί σε κομμάτια, οι προστατευτικές μεμβράνες έχουν αφαιρεθεί και οι ίνες των μυών είναι εκτεθειμένες, το κρέας πρέπει πρώτα να καεί εξωτερικά για να «κλείσει» τους χυμούς του. Έτσι, αρχικά εκτίθεται σε υψηλή θερμοκρασία για να πήξει, να αφυδατωθεί, να ψηθούν οι εξωτερικές πρωτεΐνες και να φτιάξουν ένα ωραίο καφετί περίβλημα.
(Αλάτισμα)
Ο καλύτερος χρόνος για να αλατίσουμε το κρέας είναι όταν το ζώο είναι ακόμα ολόκληρο,
Διαφορετικά, θα πρέπει να αλατίζεται αφού πρώτα έχει δημιουργηθεί με το ψήσιμο η προστατευτική μεμβράνη που κρατά τους χυμούς μέσα του.
Τα λεπτά κρέατα καλό θα ήταν να αλατίζονται μετά το ψήσιμο.
Αλλιώς το αλάτι θα τραβήξει τα υγρά και το κρέας θα στεγνώσει . Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί , χονδρό μαγειρικό αλάτι ή νυφάδες αλατιού .

Το πάχος του κρέατος παίζει καθοριστικό ρόλο στο ψήσιμο.
Τα πολύ λεπτά κρέατα αρπάζουν γρήγορα και στεγνώνουν πριν ψηθούν σωστά. Το κρέας με πάχος πάνω από 7-8 εκ. ψήνεται δύσκολα και κάτω από 2-3 εκ. καίγεται εύκολα.
Για εμένα ιδανικό μέγεθος είναι 4-5 εκατοστά πάχος
Τα πιο χοντρά αλλά και πιο τρυφερά κομμάτια, όπως το κόντρα φιλέτο και οι μπριζόλες της ράχης , ψήνονται ιδανικά σε μέτρια φωτιά, αργά, με ένα το πολύ 3 γυρίσματα
Υπολογίστε ότι μια καλά ψημένη μπριζόλα πάχους 4-5 εκ. χρειάζεται 15-18 λεπτά για να ψηθεί ομοιόμορφα και να παραμείνει σχετικά άσπρη –σε σχέση με το βοδινό– και λίγο ροζ κοντά στο κόκαλο.

Σωστή θερμοκρασία
Ψήστε το κρέας σε θερμοκρασία αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος και το πάχος του. Όσο μεγαλύτερο και παχύτερο το κομμάτι του κρέατος τόσο χαμηλότερη πρέπει να είναι η θερμο
κρασία. Αντιθέτως, τα λεπτότερα κομμάτια πρέπει να ψήνονται σε υψηλότερη θερμοκρασία.
Η ρύθμιση της θερμοκρασίας είναι ένα από τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει ο ψήστης. Ένας τρόπος να ρυθμιστεί η θερμοκρασία είναι με τη συγκέντρωση των κάρβουνων κάτω από τη σχάρα. Ανάλογα με το κρέας που ψήνεται, δημιουργούμε διαφορετική θερμοκρασία. Ωστόσο, για να επιτευχθεί ομοιομορφία, πρέπει κάρβουνα με το ίδιο πάχος να υπάρχουν 5 εκατοστά περιμετρικά του κρέατος. Επίσης, στην αρχή, που θέλουμε να κάνει το κρέας περίβλημα, η απόσταση ανάμεσα στο κρέας και τα κάρβουνα πρέπει να είναι πιο κοντινή, ενώ στη συνέχεια γίνεται κανονική.
Και φυσικά, αφού η δύναμη του κάρβουνου κρατάει 30-60 λεπτά, ο ψήστης για να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή πρέπει να παίζει με την απόσταση από τα κάρβουνα ή να τα αναπληρώνει.

Δοκιμάστε την Τέλεια Ψημένη = (Medium Rare)
Μαρινάρισμα = Οχι , αλειμμένη ελαφρά με λίγο λαδάκι και ελάχιστο αλάτι όπως το αναφέραμε πριν.
Ξεκινώντας
Καυτή σχάρα 1 λεπτό από κάθε μεριά να τσουρουφλιστεί για να κρατήσει μέσα τα υγρά της,
Μετά 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, για κομμάτι με πάχος 4 εκ. που το θέλουμε μέτρια ψημένο.
Αφήστε την μπριζόλα λίγα λεπτά να «συνέλθει» από το ψήσιμο και δοκιμάστε μετά ένα κρέας γεμάτο αρώματα και γεύση.

Συνολικά Για 4-5 εκατοστά σωστά ψημένου :

Rare: 10-12 λεπτά
Medium Rare: 16-20 λεπτά
Medium: 24-30 λεπτά
Well Done: 30-36 και παραπάνω λεπτά

Ψήνουμε σε ψησταριά με κάρβουνα , αέριο , με πέτρες και μαντέμι ,
Οχι γκριλ , όχι μετριότητες .
Στην χειρότερη σε παχύ μαντεμένιο με σχάρα τηγάνι που έχει κάτσει σε κουζίνα με δυνατή φωτιά

Προσοχή όλοι δεν ψήνουν με τον ίδιο κανόνα γιαυτό ζητήστε αυτό που θέλετε !!! :respect

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5
Δημοσιεύσεις: 3389
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 19:11
Τοποθεσία: Άγιος Στέφανος Αττικής

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 31 Ιαν 2014, 09:40

Συνεργασία VOLVO και Έκτορα Μποτρίνι... :doh :q

http://www.zougla.gr/automoto/article/s ... a-mpotrini
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5
Δημοσιεύσεις: 1995
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2010, 21:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 31 Ιαν 2014, 10:09

Τι δεν καταλαβενεις?
Τζαμπανταν - κουτρα XC60 o Μποτρινι :lol:
Οπως θα επερνε ο οποιοδηποτε απο εμας που στηριζουμε οικονομικα και οχι μονο την VOLVO!
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5
Δημοσιεύσεις: 3389
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 19:11
Τοποθεσία: Άγιος Στέφανος Αττικής

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 31 Ιαν 2014, 10:21

Ναι άντε να δούμε και τον Μποτρίνι μέλος του Volvoclub να γουστάρουμε... :lol: :lol: :lol:
Πάντα αυτή η εταιρεία θα υστερεί στο μάρκετινγκ ρε παιδί μου, τόσα χρόνια αναλώνεται σε "περίεργες" συνεργασίες όταν άλλες εταιρείες φροντίζουν την εικόνα τους εντελώς διαφορετικά. Τι μπορεί να κερδίσει η VOLVO από τον Μποτρίνι ειλικρινά δε μπορώ να το καταλάβω. Εκτός αν βγει καμιά έκδοση αυτοκινήτου by Botrini όπως είχε βγάλει παλιότερα η Citroen τα by Loeb... Κλαίω!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5
Δημοσιεύσεις: 1995
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2010, 21:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Re: Μαγειρεύοντας

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 31 Ιαν 2014, 10:32

Jim_C30 έγραψε:Ναι άντε να δούμε και τον Μποτρίνι μέλος του Volvoclub να γουστάρουμε... :lol: :lol: :lol:

Kαι γιατι οχι!
Σκεψου ομως οτι αν γινει, αυτο ακριβως θα ειναι το topic του!
Τι θα λεμε αν διαβαση αυτα που γραφουμε? :doh
Παντος αμα θελει τον παω μια κοντριτσα... :whistling
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες


Επιστροφή σε “Περι ανέμων και υδάτων”Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες