dimtz έγραψε:Τελικα εβαλα τα castrol Magnatec 5w-30 A5
Μια χαρά είναι, αν κάνεις και αλλαγές κάθε 10000χλμ θα είσαι οκ.
dimtz έγραψε:Τελικα εβαλα τα castrol Magnatec 5w-30 A5
mco έγραψε:dimtz έγραψε:Τελικα εβαλα τα castrol Magnatec 5w-30 A5
TOMCAT4 έγραψε:H τεχνική προδιαγραφή αναφέρει ότι τα λάδια αντέχουν 20.000 στις Ελληνικές συνθήκες...γιατί να κάνει αλλαγή κάθε 10.000?
dimtz έγραψε:mco έγραψε:dimtz έγραψε:Τελικα εβαλα τα castrol Magnatec 5w-30 A5
10000 δεν φτανω φιλε ,τωρα 1 χρονο εχω κανει 8500χλμ
mco έγραψε:dimtz έγραψε:mco έγραψε:dimtz έγραψε:Τελικα εβαλα τα castrol Magnatec 5w-30 A5
10000 δεν φτανω φιλε ,τωρα 1 χρονο εχω κανει 8500χλμ
Οπότε είσαι οκ! TOMCAT4 χαζους τους έχεις που λένε κάθε χρόνο ή 20000? Λες να μην ξέρουν πόσα χλμ βγάζουν τα λάδια ή πόσα χλμ κάνει συνήθως ένα αυτοκίνητο το χρόνο;
TOMCAT4 έγραψε:Για χαζους δεν τους εχω σιγουρα. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι με πιο κριτηριο προτεινες την αλλαγη λαδιων στο μισο χρονο ζωης τους (ως προς τα χλμ) -Με καλη προθεση παντα.
JimV60 έγραψε:Λοιπόν για να μη μακρηγορούμε και μπερδεύεσαι αντί να ξεμπερδεύεσαι θα βάλεις λάδι προδιαγραφών ACEA A5 0w-30 και είσαι ο καλύτερος. Καλά είναι τα castrol δες και άλλες εναλλακτικές σε internetoμάγαζα. Θυμήσου οπωσδήποτε όμως ACEA A5 0w-30.
GeorgeGi έγραψε:
Επειδή τις τελευταίες ημέρες διαβάζω λίγο για το θέμα και έχω μπερδευτεί πολύ..(!)
Ο κατασκευαστής προτείνει 0-30 Α3. Αντί αυτού στα περισσότερα συνεργεία (αντιπροσωπείες και μη) βάζουν 5-30 Α5.
Το ACEA Α5 θεωρείται υψηλότερη προδιαγραφή από το Α3? Στόχος μου είναι καθαρά η προστασία και του κινητήρα και τίποτα άλλο. Τι θεωρείται υψηλότερης προδιαγραφής απ'το 0-30 Α3 για το συγκεκριμένο μοντέλο?
mco έγραψε:GeorgeGi έγραψε:
Επειδή τις τελευταίες ημέρες διαβάζω λίγο για το θέμα και έχω μπερδευτεί πολύ..(!)
Ο κατασκευαστής προτείνει 0-30 Α3. Αντί αυτού στα περισσότερα συνεργεία (αντιπροσωπείες και μη) βάζουν 5-30 Α5.
Το ACEA Α5 θεωρείται υψηλότερη προδιαγραφή από το Α3? Στόχος μου είναι καθαρά η προστασία και του κινητήρα και τίποτα άλλο. Τι θεωρείται υψηλότερης προδιαγραφής απ'το 0-30 Α3 για το συγκεκριμένο μοντέλο?
Το βιβλίο σου τι γράφει;
Α5 λογικά θα λέει, το Α3 που το βρήκες;
Καλό είναι να μην αλλάζεις τα λάδια, δηλαδή αν έβαζες 0-30 βάλε τα ίδια.
Αν θέλεις για καλύτερα μην τα αφήνεις κάθε 20000 αλλαγή.
JimV60 έγραψε:Εφόσον το αυτοκίνητο αναγράφει ότι πρέπει να πάρει λάδια προδιαγραφών Α3 θα πάρει Α3 τελεία και παύλα και να επιμείνεις σε αυτό. Δεν ξέρω που τα αλλάζεις τα λάδια αλλά με μία πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ κυκλοφορούν πολλά λιπαντικά στο εμπόριο που πληρούν τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές του κινητήρα σου.
Ενδεικτικά θα αναφέρω: http://www.mister-auto.gr/el/ladi-kinet ... g3224.html
http://ntoumanopoulos.gr/lipantika-venzinokinitiron/
Δες ας πούμε το Castrol Edge 0w30 ή το ARAL Supertronik G στο δεύτερο λινκ, τα οποία καλύπτουν τον κινητήρα σου 100%...
Παρεμπιπτόντως Α5 παίρνουν οι πιο σύγχρονοι κινητήρες οι οποίοι αλλάζουν λάδια σε μεγαλύτερα διαστήματα.
Α3/Β4 --> Για βενζινοκινητήρες υψηλής απόδοσης και πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού , κατάλληλο επίσης και για εφαρμογές που υπάγονται στην Α3/Β3
Α5/Β5 --> Για παρατεταμένα διαστήματα αλλαγής σε κινητήρες υψηλής απόδοσης , βενζίνης και πετρελαίου,σχεδιασμένους ειδικά για χρήση λαδιού χαμηλού ιξώδους / χαμηλής τριβής.Προσφέρει οικονομία καυσίμου 2,5% σε σχέση με ένα λάδι 15W-40.
giorgos79 έγραψε:γεια σας πηγα στην αντιπροσοπεια αλλαξα λαδια και μου ειπαν αφου κανω 20000 χλμ μεσα στο χρονο καλυτερα ειναι να τα αλλαζεις και στα 10000 χλμ καλω κανει να τα αλλαζω τι λετε??? και κατι ακομα ο κατασκευαστης λεει το castrol 0w-30 α5/β5 και αυτη βαζουν το castrol το edge 0w-30 λετε να υπαρχει προβλημα καποια στιγμη ???
από mco » 08 Σεπ 2016, 10:58
Και στην saab έτσι έλεγαν αλλά είχαμε μαζέψει αρκετούς κινητήρες στο υπόγειο κ. Αντώνη...
Μην μου πεις στα 7500 ότι θα αλλάξεις λάδια
giorgos79 έγραψε:Τελικα τα λαδια τα castrol τα edge ποθ ωαζοθν ειναι α5/β5?? ειναι για σταρτ/στοπ θα βγει καποιο προβλημα???
giorgos79 έγραψε:Τελικα τα λαδια τα castrol τα edge ποθ ωαζοθν ειναι α5/β5?? ειναι για σταρτ/στοπ θα βγει καποιο προβλημα???
lefty έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το αυτοκίνητο παίρνει λάδι 5W30 A5/B5 και στο site της castrol, το οποίο προτείνει η Volvo, βρίσκω μονο το magnatec, ενώ castrol edge 5w30 A5/B5 όχι. Επίσης τηλεφωνησα σε μαγαζί με λιπαντικα και μου είπαν ότι δεν βγαίνει πια.
Thanosgr έγραψε:Αυτα: Castrol Edge Titanium 0w-30 FST A5/B5
Κοιτα μονο να εχουν προδιαγραφες Volvo.
Ξερω, φαινονται τα ιδια αλλα δεν ειναι!![]()
Το δικο μου τα "απλα" τα τσιμπαει λιγο (καιει), με προδιαγραφες Volvo τιποτα!
lefty έγραψε:Καλημέρα σε όλους! Σε απαντητικο email από την castrol ανέφεραν οτι το castrol edge titanium 0w-30 A5/B5 δεν υπάρχει στην γκάμα τους στην Ελλάδα.
pankat έγραψε:D2 κινητήρας τα λάδια C3!
Thanosgr έγραψε:.....μμμ οχι!
Πρεπει να ειναι Α5/Β5.
Οχι οτι εχει αμεσω προβλημα, τεχνικο ειναι το θεμα.
Μην το αφησεις πολυ, αλλαξε το νωριτερα (5/6.000χλμ).
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 26 επισκέπτες