Σελίδα 1 από 1

Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 11 Φεβ 2010, 23:41
από dimikyr
Ανοίγω αυτό το topic για ευτυχείς volvo-γονείς για να ανταλλάσσουμε απόψεις για παιδικά καθισματάκια.

Είμαστε σε αναζήτηση νέου καθίσματος για τον 10 μηνών ζουζουνάκο μας.
Καμία ιδέα για καθισματάκι κατηγορίας 9-18 isofix για Volvo V50?

Μέχρι τώρα έχουμε της Maxi Cosi to cabrio fix 0-13 και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Το cabrio fix το είχαμε πάρει από Γερμανία από το www.kindersitze.de 245 ευρώ με τα μεταφορικά ενώ σε Λητώ κτλ το δίνανε 380 ευρώ.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 11 Φεβ 2010, 23:58
από iatroud
http://www.kindersitze.de/product_info. ... ts_id/1591 αυτό ήταν η επιλογή μας, όταν ήμασταν στην ηλικία σας (δεν είχαμε δυνατότητα isofix τότε). Είμαστε επίσης απόλυτα ευχαριστημένοι, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι το αγοράσαμε 50€ ακριβότερα από το δικτυακό μαγαζί που προανέφερες! Ίδια τιμή το είχαν λητώ και μουστάκας (300) πριν από περίπου ένα χρόνο.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2010, 00:02
από iatroud
ήταν μια άριστη ευκαιρία να μας θυμίσεις να αποκτήσουμε μια βάση isofix! http://www.kindersitze.de/product_info. ... ts_id/1347
η οποία όπως είδα βέβαια μας είναι άχρηστη γιατί όπως μου υπενθύμισε η σύζυγος δεν είναι isofix το καθισματάκι μας :roll:

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2010, 00:24
από iatroud
το recaro είναι από 9-36Kg! θα μπορεί ακόμη κι ο γιάννης να ξεκουράζεται σε αυτό!

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2010, 11:00
από ghimonas
Εικόνα
Το κάθισμα της VOLVO για 9-25 κιλά. Μέχρι τώρα φαίνεται πολύ καλό και γενικά είναι πολύ δεμένο κάθισμα και εύκολο. Ειναι της BRITAX που θεωρείται απο τις πολύ καλές στο χώρο και μάλιστα το συγκεκριμένο απο οτι έψαξα στη σελίδα της εταιρείας πρέπει να βγαίνει αποκλειστικά για τη VOLVO. Η τιμή του στα 250 ευρώ, και μου το άφησαν στα 200 (αντιπροσωπία).
Δεν είναι Isofix αλλά πιστεύω οτι ο λόγος που δεν είναι, επειδή είναι από τα λίγα καθίσματα (απο όσο ξέρω), που τοποθετείται και προς τις δυο κατευθύνσεις, μέχρι τα 3 χρόνια του παιδιού (κατά τη VOLVO μέχρι τα 4), τοποθετείται με πλάτη στο δρόμο και μετά, μέχρι τα 6 περίπου που συμπληρώνει τα 25 κιλά γυρίζει με πρόσωπο στο δρόμο. Μπροστά που φαίνονται οι θόλοι, περνάει η ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου. Το μαύρο που φαίνεται λίγο στο πίσω και κάτω μέρος είναι σκλήρό μαξιλάρι το οποίο γυρίζει κατά περίπτωση, σε αυτή τη θέση μπαίνει όταν το κάθισμα τοποθετείται με πρόσωπο στο δρόμο, και όταν τοποθετείται με πλάτη γυρίζει προς τα εμπρός για να παίρνει τη σωστή κλίση σε σχέση με την κλίση του καθίσματος του αυτοκινήτου. Πίσω από την πλάτη υπάρχει μπαστούνι το οποίο αναπτύσεται και κοντράρει στο δάπεδο του αυτοκινήτου και τέλος υπάρχουν 2 ζώνες διαιρούμενες με πόρπη τύπου ζώνης ασφαλείας και γάντζους στο τελείωμα τους, που δένουν στους κρίκους που υπάρχουν στις βάσεις των καθισμάτων του αυτοκινήτου και τεντώνουν.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2010, 11:27
από johnkyr
Thanks για τις πληροφορίες .... :D

μια ερώτηση. Μιας και αρκετές φορές χρειάζεται να βάζουμε το καθισματάκι στο αυτοκίνητο της πεθεράς μου, η τοποθέτηση του, είναι εύκολη και γρήγορη υπόδεση, αν χρειάζεται να το βγάζεις/βάζεις 1-2 φορές την ημέρα ?

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2010, 11:56
από ghimonas
johnkyr έγραψε:Thanks για τις πληροφορίες .... :D

μια ερώτηση. Μιας και αρκετές φορές χρειάζεται να βάζουμε το καθισματάκι στο αυτοκίνητο της πεθεράς μου, η τοποθέτηση του, είναι εύκολη και γρήγορη υπόδεση, αν χρειάζεται να το βγάζεις/βάζεις 1-2 φορές την ημέρα ?

Σίγουρα δεν είναι isofix, αλλά δεν είναι και δύσκολη η μεταφορά. Επείδή είχα και το προηγούμενο της VOLVΟ και δεν το είχε, στο καινούριο οι ιμάντες με τους γάντζους είναι μεγαλύτεροι ωστε αν θέλεις να το τοποθετήσεις σε αυτοκίνητο χωρίς κρίκους στη βάση του καθίσματος, να τους ενώνεις και να τους περνάς μπροστά από την πλάτη χαμηλά.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2010, 01:07
από johnkyr
http://www.kidsroom.de/cgi-bin/kidsroom.shop

ένα eshop - που έχω βρει με τις καλύτερες τιμές για παιδικά καθισματάκια

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2010, 13:54
από manasta
Εγώ έχω 2 παιδικά καθισματάκια.

Αυτό που με απασχολεί είναι η ζημιά που προκαλούν στα δερμάτινα καθίσματα.

Για το λόγο αυτό, τα έχω τοποθετήσει πάνω σε πετσέτες μπάνιου. Έχω προσέξει η απόχρωση της πετσέτας να είναι κατά το δυνατόν ίδια με το χρώμα του δέρματος και την διπλώνω έτσι ώστε αφενός να είναι διπλή και αφετέρου να μην φαίνεται σχεδόν καθόλου.

Παρόλα αυτά, το δέρμα έχει κάνει σημάδι στα σημεία που πέφτει το βάρος των καθισμάτων. :swear

Έχει κανείς να προτείνει καμιά καλύτερη λύση;

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2010, 21:11
από iatroud
να υποθέσω ότι τα καθίσματα δεν είναι isofix? έτσι είναι και το δικό μου και παρότι δεν έχω δερμάτινο σαλόνι, το ίχνος των βάσεων του καθίσματος αποτυπώνεται στο ύφασμα. ίσως λύση θα αποτελούσε να τα έβγαζες όταν δεν τα χρησιμοποιούσες, ώστε να έδινες χρόνο στο δέρμα να επανέλθει και να αναπνεύσει. δεύτερη εκδοχή να έβαζες αντί για πετσέτα κάποιο άλλο υλικό με αντίστοιχα μεγάλη έδρα αλλά να ήταν περισσότερο άκαμπτο, αλλά θα έπρεπε να πειραματιστείς αρκετά για να καταλήξεις στην κατάλληλη πατέντα. Τέλος, η καλύτερη λύση (στην περίπτωση που έχετε συμβατικού τύπου καθίσματα) πιστεύω θα ήταν να πατούσαν σε βάσεις isofix οι οποίες είναι επίπεδες και το βάρος διαχέεται σε όλη την επιφάνειά τους, αλλά αυτό θα ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρο γιατί θα προϋπόθετε αντικατάσταση και των δύο καθισμάτων.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2010, 13:31
από manasta
Ναι, δεν είναι isofix και επειδή τα παιδιά μεταφέρονται σε καθημερινή βάση, δεν μπορούν να βγουν για να επανέλθει το δέρμα. Η πετσέτα είναι τριπλή και πάλι το σημάδι είναι έντονο.

Χαλάλι στις κοράκλες μου, ας τρυπήσουν κι ένα κάθισμα :inlove :inlove :inlove

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2010, 16:08
από iatroud
να τις χαίρεσαι και να τις προσέχεις τις κόρες σου, γιατί κυκλοφορούν και κάτι γαμπροί εδώ μέσα.. πολύ τζαναμπέτηδες! ένας ο δικός μου (24 μηνών) κι ένας του john και της dimikyr (11 μηνών) που πρέπει να αποκατασταθούν σιγά σιγά!! :lol:

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2010, 16:11
από johnkyr
iatroud έγραψε:να τις χαίρεσαι και να τις προσέχεις τις κόρες σου, γιατί κυκλοφορούν και κάτι γαμπροί εδώ μέσα.. πολύ τζαναμπέτηδες! ένας ο δικός μου (24 μηνών) κι ένας του john και της dimikyr (11 μηνών) που πρέπει να αποκατασταθούν σιγά σιγά!! :lol:


χαχα !!! , το καθισματάκι που έχουμε στο αυτοκίνητο maxicosi έχει βάση Isofix, έχουμε βάλει και μια πετσέτα ανάμεσα στην βάση και στο κάθισμα ... τώρα, όταν σε λίγο καιρό θα το βγάλουμε, να δούμε σε τι φάση θα είναι το δέρμα των καθισμάτων :?:

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2010, 14:16
από johnkyr
έφτασε σήμερα το 1ο Recaro κάθισμα του γιου. 9-18Kg

αγορά από http://www.kindersitze.de

Recaro isofix basis ....................................95.95E
Recaro Young expert plus (isofix)....................219.95E
μεταφορικά στην Ελλάδα .............................34.27Ε

σύνολο τελικό πόσο, παράδοση στην πόρτα μας με ΦΠΑ 350.17Ε

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2010, 16:20
από iatroud
καλορίζικο παιδιά, να το χαρείτε οικογενειακώς!
πως καταλήξατε τελικά στο 9-18 και δεν πήγατε καρφί στο 9-36? δεν έβγαινε σε ισοφιξ?

ΕικόναΕικόνα

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2010, 16:33
από johnkyr
σωστά .....θέλω να φαντάζομαι, ότι μετά τα 18kg, θα πάρουμε κάποιο booster για το κανονικό κάθισμα ? :?:

1η μας επιλογή, με isofix ήταν κάποιο της maxicosi, αλλά το isofix ήταν ενσωματωμένο με το κάθισμα, πράγμα που δεν μας βολεύει όταν το παιδί πηγαίνει στο αυτοκίνητο της Γιαγιάς ή στο Clio που ΔΕΝ έχει isofix. Έτσι καταλήξαμε στο recaro.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2010, 16:46
από iatroud
johnkyr έγραψε:μετά τα 18kg, θα πάρουμε κάποιο booster για το κανονικό κάθισμα ?

με το booster θα πρέπει να πηγαίνεις μόνιμα συντηρητικά καθώς δεν θα έχει καθόλου πλευρική στήριξη..
Εικόνα

βέβαια μέχρι τότε θα έχει μεγαλώσει το παιδί και μπορεί να κάθεται εκείνο μπροστά κι ο μπαμπάς του πίσω (έτσι για να δει την γλύκα)!

καλορίζικο (ρίζα=ισοφιξ) και καλοτάξιδο και πάλι!

Υ.Γ. r+e+c+a+r+o=11888! τυχαίο? δε νομίζω!! :mrgreen:

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2010, 16:49
από johnkyr
ελπίζω, να πάρω κάτι τέτοιο ...

Εικόνα

και όχι κάτι τέτοιο

Εικόνα

ή τέτοιο

Εικόνα

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 06 Δεκ 2012, 10:25
από vrestas
Αγόρασα απο amazon uk το παρακάτω κάθισμα της britax. Τιμη 180 ευρώ με μεταφορικά, σε λιγότερο απο μια βδομάδα το παρέλαβα. Κατηγορία 9-18 , δένει και με ζώνες αλλά και με isofix, μπορείς δηλαδή να το δέσεις η μαζί για μέγιστη ασφάλεια η και ξεχωριστά αν δεν έχεις isofix η δεν σε βολεύει. Δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα, φένεται πολύ καλό πάντως. Στα britax το amazon έχει κορυφαίες τιμές.
http://koudounistra.gr/index.php?page=s ... 1&Itemid=1

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 06 Δεκ 2012, 23:09
από JimV60
Δες το στη χρήση και ενημέρωσε κι εμάς Παναγιώτη. Φαίνεται πολύ καλό πάντως. :-)

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 06 Δεκ 2012, 23:21
από johnkyr
ανεξαρτήτως τιμής .... το ποιο "καλό" καθισματάκι πρέπει να είναι της maxi-cosi.
και τα britax είναι αρκετά διαδεδομένα ....

από προσωπική πείρα ... μακρυά από τα recaro, ειδικά αυτά που είναι +isofix, μιας και χωράνε οριακά στο V50
ενώ από συνολική ποιότητα είναι πολύ πίσω από τα maxi-cosi ...

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2012, 03:59
από Iordanis
Χρησιμοποιώ εδώ και ενάμιση χρόνο το Britax Evolva 1-2-3 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι της κατηγορίας 9-36 kg και είναι παρόμοιο με το Britax Multi-Tech 2 το οποίο χρησιμοποιεί και η Volvo με το δικό της όμως λογότυπο. Είναι στιβαρό, αξιόπιστο και πάνω απ'όλα εξαιρετικά ασφαλές. Δεν είναι isofix αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι μειονέκτημα από τη στιγμή που δένει πάνω στο κάθισμα πολύ γερά με τη ζώνη ασφαλείας! Προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και αυτό είναι άλλο ένα ατού που έχει! Το συνιστώ σε όποιον θέλει να αγοράσει κάθισμα! Το ότι το επιλέγει η Volvo είναι και αυτό μία απόδειξη της αξιοπιστίας του! Για πληροφορίες δείτε και τη σελίδα της Britax: http://www.britax-roemer.com/car-seats/overview-car-seats

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 11 Δεκ 2012, 09:29
από vrestas
Καλό καθισματάκι το evolva , της volvo είναι 9-25 κιλά, αυτή ειναι η διαφορά με αυτό που πήρες που είναι 9-36. Επειδή θα χρειαστώ και άλλο ενα καθισματάκι σε κανα χρόνο που θα μεγαλώσει ο μικρός το evolva θα αγοράσω εκτος και αν βρω καμια αλλη καλή προσφορά. Στο amazon το έχει 100 λίρες - 140 ευρώ περίπου, ειναι πολύ καλή τιμή.
jim το τοποθέτησα το κάθισμα, μπαίνει εύκολα με το isofix και ειναι πολύ σταθερό,μπορείς αν θες να το δέσεις και με ζώνες, εχει και ανάκληση, μια χαρά είναι!

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2015, 11:06
από vrestas
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... -ti-volvo/
Επέτειος και… έκπτωση από τη Volvo
Με αφορμή αυτήν την επέτειο, η Volvo Car Hellas προσφέρει έκπτωση 25% σε όλα τα παιδικά καθίσματα Volvo, ανεξάρτητα αν προορίζονται για βρέφη, μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά. Η ειδική προσφορά ισχύει έως και 30 Ιουνίου 2015 σε όλο το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της μάρκας. Αξίζει να τονιστεί ότι φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος μοντέλου Volvo για να προμηθευτεί παιδικό κάθισμα της σουηδικής μάρκας σε ειδική τιμή.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2015, 11:59
από themis
vrestas έγραψε:http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/476116/epeteios-kai-ekptosi-apo-ti-volvo/
Επέτειος και… έκπτωση από τη Volvo
Με αφορμή αυτήν την επέτειο, η Volvo Car Hellas προσφέρει έκπτωση 25% σε όλα τα παιδικά καθίσματα Volvo, ανεξάρτητα αν προορίζονται για βρέφη, μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά. Η ειδική προσφορά ισχύει έως και 30 Ιουνίου 2015 σε όλο το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της μάρκας. Αξίζει να τονιστεί ότι φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος μοντέλου Volvo για να προμηθευτεί παιδικό κάθισμα της σουηδικής μάρκας σε ειδική τιμή.


Πολύ ενδιαφέρον! Πάνω στην ώρα! :applause

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2015, 12:35
από SeraV60
Γνωρίζει κανείς τιμές των καθισμάτων από αντιπροσωπείες να δούμε αν αξίζει η προσφορά?
Ψάχνω να αλλάξω το καθισματάκι του μικρού (9-26KG) γιατί μόλις έκλεισε τα 4 (24 κιλά και 1,08 μ) και πρέπει να πάω για 15-36Kg ή Booster.
Γενικά έχουν υπερτιμημένες τιμές για μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά και απλά βαζουν το λογότυπο της volvo (βλέπε μπαγκαζιέρες Thule/Volvo κλπ)

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2015, 14:37
από vrestas
SeraV60 έγραψε:Γνωρίζει κανείς τιμές των καθισμάτων από αντιπροσωπείες να δούμε αν αξίζει η προσφορά?
Ψάχνω να αλλάξω το καθισματάκι του μικρού (9-26KG) γιατί μόλις έκλεισε τα 4 (24 κιλά και 1,08 μ) και πρέπει να πάω για 15-36Kg ή Booster.
Γενικά έχουν υπερτιμημένες τιμές για μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά και απλά βαζουν το λογότυπο της volvo (βλέπε μπαγκαζιέρες Thule/Volvo κλπ)


Γενικά η volvo χρησιμοποιεί καθίσματα britax romer τα οποία είναι κορυφαία σε test.
Εγώ αγόρασα http://anatello.gr/cart/product.php?productid=1474 Romer Kidfix XP Sict 250 ευρώ με 6 άτοκες, isofix.
Ήταν η top σειρά της britax πριν κανα χρόνο που το πήρα , η britax έχει και πιο οικονομικά μοντέλα,είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για τον 4χρονο volvista μου. Πολύ βολικό το XP-PAD

Μια ιδέα για τιμές μπορείς να δεις http://www.volvopartshop.com/child-seats-648-c.asp

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2015, 15:28
από SeraV60
Eυχαριστώ πολύ vrestas. Εντελώς τυχαία κοίταζα το Romer Kidfix XP Sict καθώς και το πιο απλό που δεν δένει με τις βάσεις του ISOFIX αλλά έχει και εκείνο το XP-PAD (στα 180€). Το Sict να φανταστώ δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό εξάρτημα - όπως είναι μπορεί να μπει στο ISOFIX του αυτοκινήτου ή θέλει κάποιο ειδικό αντάπτορα ISOFIX?


H τιμή του volvo καθίσματος που με ενδιαφέρει στο site που παρέθεσες είναι 130λιρες ενώ μετά από επικοινωνία πριν από λίγο για την καμπάνια με την έκπτωση με τον αντιπρόσωπο που πήρα το αυτοκίνητο είναι στα 220€....

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2015, 16:05
από vrestas
Απευθείας κουμπώνει το κάθισμα, το v40 έχει όπως όλα πλέον τα αυτοκίνητα υποδοχές isofix στα 2 πίσω καθίσματα, άρα εφόσον το κάθισμα έχει ενσωματομένο isofix κουμπώνει για πλάκα, μεγάλη ευκολία. Φθηνότερες λύσεις έχει αρκετές η britax, το συγκεκριμένο μοντέλο πέρα από το xp pad έχει και την πλευρική προστασία αριστερά-δεξιά. Μπορεις να δεις και σε amazon uk , ενα britax 9-18 το πήρα απο εκεί, γλίτωσα κανα 150αρι ευρώ περίπου, στο συγκεκριμένο κάθισμα όμως δεν είχα βρει τρελή διαφορά τότε στο amazon.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 25 Μάιος 2015, 11:06
από SeraV60
Τελικά πήρα το Britax-Romer Kidfix XP Sict και είναι μια χαρά (έδεσε πανεύκολα στις βάσεις Isofix του V40) και ο μικρός είναι ανετότατα πίσω!!

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2015, 16:14
από Andreas2015
390 € με την έκπτωση το καθισματάκι της Volvo από Βελμαρ Γερακα η τιμή.

παραθέτω το παρακάτω βίντεο για τους γονείς του Club.
https://www.youtube.com/watch?v=khMUm2-2ljY

εγώ θα προχωρήσω με be safe που κοιτάζει προς τα πίσω...
https://www.youtube.com/watch?v=kTEonhWKEf0

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 02 Αύγ 2018, 11:04
από Bassilis
Καλημέρα σε όλους,

Θέλω να ρωτήσω την εμπειρία σας από τοποθέτηση παιδικού καθίσματος για παιδιά άνω των 9kg (όχι δλδ αυτό που βάζουμε τα βρεφάκια, αλλά το αμέσως επόμενο) με φορά προς τα πίσω. Έχω το Klippan Triofix Recline Comfrot και όταν το έχω με κλίση για να κοιμάται η μικρή, ο χώρος για τον συνοδηγό, πίσω από τον οποίο έχω τοποθετήσει το κάθισμα, είναι περιορισμένος, δλδ κάθεται ένας άνθρωπος με ύψος ως 1,70 και στριμωγμένος. Το αυτοκίνητό μου είναι το C30. Κάποιος άλλος που να έχει εμπειρία από καθισματάκι τοποθετημένο με αντίθετη φορά και τι volvo έχετε; Ευχαριστώ!

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 02 Αύγ 2018, 19:21
από kopapa
Καλησπέρα φίλε Βασίλη.

Από την μικρή μου εμπειρία με καθισματάκια είναι ότι σε όποιο ''νορμαλ'' αυτοκίνητο και να το βάλεις κοιτάζοντας προς τα πίσω, περιορίζεται ο χώρος για τον συνοδηγό.
Εμένα βέβαια η γυναίκα μου κάθεται πίσω οπότε δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη :lol:

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2018, 07:50
από JimV60
Έχω το επίσημο της VOLVO, μάρκας Britax, το οποίο ασφαλίζει σε 10 σημεία με isofix βάση. Εξαιρετικό κάθισμα και μια χαρά οι χώροι για τους μπροστά επιβάτες. Ωστόσο το αμάξι μου είναι V60, το οποίο σίγουρα παίζει ρόλο.
Σημ: στο πίσω κάθισμα έχω κι ένα booster και ένα ακόμα παιδικό καθισματάκι (3 παιδιά).

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2018, 08:08
από Bassilis
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Με ενδιαφέρει πολύ αυτό για το v60 γιατί περιμένουμε το 2ο μικρό τώρα και θα χρειαστεί να έχω για κάποιο διάστημα και πίσω από εμένα καθισματατακι με φορά προς τα πίσω, που στο c30 δεν παίζει, θα κολλήσω πάνω στο τιμόνι. Όπως καταλαβαίνετε σκέφτομαι αλλαγή αυτοκινήτου. Δημήτρη με τον χώρο αποσκευών στο v60 είσαι ικανοποιημένος; Αν πας εκδρομή με όλη την οικογένεια και βάλεις και καροτσάκι χωράνε τα πράγματά σας; Ξέρω ότι το θέμα χώρου αποσκευών δεν ταιριάζει σε αυτό το θέμα ούτε η αγορά μεταχειρισμενου αλλά Δημήτρη ξέρω ότι είσαι γνώστης και θέλω την άποψή σου. Σκέφτομαι για d2 v60 η S80 από 2013 κ μετά ας πούμε ως 150.000 χλμ είτε από Ελλάδα είτε από Γερμανία.

Re: Παιδικά καθισματάκια

Δημοσιεύτηκε: 03 Αύγ 2018, 11:11
από JimV60
Κοίτα, έχω τρία παιδιά και σκύλο 45 κιλών οπότε όπως καταλαβαίνεις είμαστε πολλοί. Αν δεν υπήρχε ο σκύλος θα ήμουν υπερκαλυμμένος με το πορτ μπαγκάζ του. Όμως λόγω του ότι ο σκύλος πιάνει το μισό πορτ μπαγκάζ μόνος του, αγόρασα και μία μπαγκαζιέρα G3 των 400λτ και πάω αέρα. Και ο σκύλος αραλίκι όλο το χώρο πίσω δικό του.
Πρώην κάτοχος C30 1,6 momentum 2008 κι εγώ!!! V60 με κλειστά μάτια, αλλά όχι diesel, προτιμότερο να πας σε βενζίνη, για πολλούς λόγους που τους αναλύουμε σε άλλο τόπικ αν θες.