Υβριδικά Μοντέλα

Μοντέλα/Τεχνολογίες, που πρόκειται να δούμε
Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 21 Ιουν 2010, 16:28

Επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα από τη Volvo Car Corporation

Εικόνα

Η Volvo θέτει σε βιομηχανική παραγωγή επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά ήδη από 2012. Καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από τη μπαταρία του αυτοκινήτου θα καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες του 75% περίπου των Ευρωπαίων οδηγών. Σε μεγαλύτερες αποστάσεις, θα αναλαμβάνει αυτόματα ένας υβριδικός πετρελαιοκινητήρας υψηλής απόδοσης. Η συνδυασμένη εμβέλεια του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 1.200 χιλιόμετρα. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα κυμαίνονται στα 49 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και η κατανάλωση καυσίμου στα 1,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η Volvo είναι πεπεισμένη ότι στο μέλλον οι πελάτες θα συνεχίσουν να θέλουν ασφαλή και άνετα αυτοκίνητα, με καλές επιδόσεις στην οδήγηση αλλά και άνεση στη μεταφορά φορτίου, άσχετα αν τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό ή με διάφορα καύσιμα.

Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα θα είναι ένας ελκυστικός τύπος αυτοκινήτου που θα προσφέρει στον χρήστη τα πλεονεκτήματα τόσο της ηλεκτροκίνησης όσο και της συμβατικής κίνησης: εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και επίπεδα εκπομπών CO2, σε συνδυασμό με μεγάλη εμβέλεια και υψηλή απόδοση.

"Το νέο επαναφορτιζόμενο Volvo θα είναι ένα αυτοκίνητο πραγματικά απολαυστικό στην οδήγηση, σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ ασφάλειας και άνεσης της Volvo. Ταυτόχρονα, οι εκπομπές CO2 και η κατανάλωση καυσίμου θα έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με τα αυτοκίνητα που διατίθενται στην αγορά σήμερα", λέει ο Stephen Odell, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Corporation.

Πλεονεκτήματα του επαναφορτιζόμενου υβριδικού μοντέλου Volvo:
• Πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, κόστος λειτουργίας και εκπομπές CO2
• Είναι ένα "κανονικό" Volvo, με όλα τα γνωστά του προτερήματα
• Θα μπορεί, πολύ εξυπηρετικά, να φορτίζεται στο σπίτι συνδεόμενο στην πρίζα
• Είναι ένα αυτοκίνητο απολαυστικό στην οδήγηση, με υψηλές επιδόσεις
Ηλεκτρική ενέργεια με επίπεδα εκπομπών CO2 σχεδόν μηδενικά
Ο ηλεκτρισμός είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για την κίνηση του αυτοκινήτου. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει υψηλή διαβάθμιση απόδοσης και καταναλώνει περίπου το ένα πέμπτο της ενέργειας σε σχέση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί με ορυκτά καύσιμα. Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα της Volvo θα παίρνουν κίνηση από έναν στιβαρό ηλεκτροκινητήρα τροφοδοτούμενο από μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Επιπλέον, κάθε φορά που φρενάρει το αυτοκίνητο παράγεται ηλεκτρική ενέργεια.

Η μπαταρία θα μπορεί, πολύ εξυπηρετικά, να φορτίζεται στο σπίτι συνδεόμενη στην πρίζα. Ο ηλεκτρισμός είναι κατά πολύ φθηνότερος από το πετρέλαιο ή τη βενζίνη, με αποτέλεσμα χαμηλό κόστος λειτουργίας. Η μπαταρία θα χρειάζεται περίπου πέντε ώρες για να φορτιστεί.

Η εμβέλεια θα είναι περίπου 1.200 χιλιόμετρα, όπως και σε ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Θα μπορεί να καλύψει έως 50 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια από τη μπαταρία, με μηδενικές εκπομπές από την εξάτμιση. Αν η μπαταρία επαναφορτίζεται χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, οι καθαρές εκπομπές CO2 θα είναι σχεδόν μηδενικές, ακόμα και σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου. Οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς της Volvo θα προσφέρουν στους πελάτες που αγοράζουν επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο ένα ειδικό συμβόλαιο για την παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το συμβόλαιο αυτό έχει συνταχθεί σε συνεργασία με τη Σουηδική ηλεκτρική εταιρεία Vattenfall.

Πετρελαιοκινητήρες υψηλής απόδοσης συμπληρωματικά
Παράλληλα με τον ηλεκτροκινητήρα, θα υπάρχει κάτω από το καπό και ένας πετρελαιοκινητήρας υψηλής απόδοσης Volvo. Θα είναι βελτιωμένος ώστε να λειτουργεί με συνθετικό πετρέλαιο, το οποίο είναι ανανεώσιμο καύσιμο, και θα ικανοποιεί τις επερχόμενες αυστηρές απαιτήσεις εκπομπής καυσαερίων.

Ο πετρελαιοκινητήρας θα μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα για ιδανική απόδοση ισχύος και αξιοποίηση της ενέργειας. Για παράδειγμα, ο πετρελαιοκινητήρας θα μπορεί να υποστηρίζει ή να υποκαθιστά τον ηλεκτροκινητήρα στις υψηλές ταχύτητες ή όταν αδειάζει η μπαταρία, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα μπορεί να παρέχει πρόσθετη ροπή στις χαμηλές στροφές. Συνδυάζοντας τις δύο αυτές πηγές ισχύος μπορούμε να προσφέρουμε στον χρήστη υψηλές επιδόσεις και απροβλημάτιστη χρήση.

Οι περισσότερες διαδρομές καλύπτουν μικρές αποστάσεις, προς και από τον τόπο εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι το επερχόμενο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της Volvo θα καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες των περισσοτέρων ανθρώπων. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, θα τίθεται αυτόματα σε λειτουργία ο πετρελαιοκινητήρας, προσφέροντας στο αυτοκίνητο τα ίδια πλεονεκτήματα και την ίδια εμβέλεια όπως και ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο οδήγησης για την πιστοποίηση NEDC, οι εκπομπές CO2 από το επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της Volvo θα είναι κάτω από 50 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Τα αυτοκίνητα με εκπομπές κάτω από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο θα απολαμβάνουν, κατά πάσα πιθανότητα, τα ευνοϊκότερα κίνητρα σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από τις φοροαπαλλαγές, οι χώρες αυτές θα προσφέρουν έκπτωση περίπου 5.000 ευρώ στην τιμή αγοράς, κάτι που θα αποτελέσει πρότυπο και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

"Εστιάζουμε τόσο πολύ στα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις για χαμηλές εκπομπές CO2 και να εξασφαλίσουμε βιώσιμες οδικές μεταφορές. Αναμένουμε, φυσικά, οι αρμόδιες αρχές να προσφέρουν κίνητρα για την ενίσχυση της εξέλιξης, επιταχύνοντας τη δημιουργία μιας αγοράς για αυτοκίνητα αυτού του τύπου", λέει ο Stephen Odell.

Οι σημερινές δυνατότητες καλύπτουν τις απαιτήσεις
Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Ουσιαστικά, ένας μεμονωμένος σταθμός αιολικής ενέργειας μέσου μεγέθους, μπορεί να παράγει ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη της ετήσιας κατανάλωσης 1.000-2.000 επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων σε κανονική χρήση. Ακόμα και ένας μεγάλος αριθμός επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων στους δρόμους θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του με την υπάρχουσα δυναμικότητα του ηλεκτρικού δικτύου. Αν ένα ποσοστό 15% από όλα τα αυτοκίνητα της Ευρώπης ήταν επαναφορτιζόμενα υβριδικά, οι ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής θα ήταν αυξημένες μόλις κατά 1% έως 3%.

Με απλά μέτρα μείωσης της οικιακής κατανάλωσης, κλείνοντας, για παράδειγμα τον υπολογιστή ή την τηλεόραση κατά τη διάρκεια της νύχτας και χρησιμοποιώντας οικονομικούς λαμπτήρες, η συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε μάλλον να διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα. Και, με αυτή την προοπτική, οι ενεργειακές βελτιώσεις που εφάρμοσε η Volvo Cars στα εργοστάσιά της στο Ghent και το Göteborg τα τελευταία τέσσερα χρόνια ισοδυναμούν με την ετήσια ηλεκτρική κατανάλωση 15.000 επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων.

Δυνατότητες απορρόφησης των επαναφορτιζόμενων υβριδικών στην αγορά
Η τιμή αγοράς ενός επαναφορτιζόμενου υβριδικού αυτοκινήτου αναμένεται να είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο, αφού οι μπαταρίες εξακολουθούν να είναι ακριβές. Το κόστος λειτουργίας με ηλεκτρική ενέργεια θα είναι περίπου το ένα τρίτο σε σύγκριση με την πετρελαιοκίνηση και αυτό εν μέρει αντισταθμίζει την υψηλή τιμή αγοράς, αν και όχι αρκετά.

Η Volvo Cars θεωρεί ότι τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα θα είναι βιώσιμα για συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών το 2012 και η απήχησή τους θα διευρύνεται σταδιακά καθώς θα βελτιώνεται η τιμή και η απόδοση των μπαταριών.

Στάδια που παραλείπονται στην τεχνολογική εξέλιξη
Προς το παρόν, η Volvo Cars αναβάλλει τα σχέδιά της για την παραγωγή υβριδικών μοντέλων με πετρελαιοκινητήρα.
Η στρατηγική που υιοθετεί η Volvo, ξεκινώντας την βιομηχανική παραγωγή επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων ήδη από το 2012, αποσκοπεί στην αξιοποίηση της υπάρχουσας δοκιμασμένης αρχιτεκτονικής για τα κύρια εξαρτήματα, όπως το αμάξωμα και ο κινητήρας. Αντί να αναμένει την εξέλιξη μιας εντελώς νέας γενιάς μοντέλων, η εταιρεία εξοικονομεί χρόνο υιοθετώντας πρωτοποριακές λύσεις με την τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίας παράλληλα με τον συμβατικό κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης. Έτσι, η νέα τεχνολογία θα φτάσει στους αγοραστές αυτοκινήτων πολύ νωρίτερα.

Επαναφορτιζόμενα υβριδικά ως αποτέλεσμα συνεργασίας
Τον Ιανουάριο του 2007, η Volvo Cars και η ηλεκτρική εταιρεία Vattenfall ξεκίνησαν ένα κοινό πρόγραμμα με σκοπό τη δοκιμή και την εξέλιξη της τεχνολογίας επαναφορτιζόμενης ηλεκτροκίνησης. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας, ιδρύθηκε μια νέα εταιρεία, η V2 Plug-in-Hybrid Vehicle Partnership.

Η δημιουργία αυτής της κοινοπραξίας με τη Vattenfall δημιουργεί εντελώς νέες προϋποθέσεις για την εξέλιξη πράσινης τεχνολογίας επόμενης γενιάς, με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Η συνεργασία είναι κάτι που η εταιρεία θεωρεί απόλυτη ανάγκη στον αγώνα για βιώσιμο μέλλον.

http://www.olympiacosbc.gr/page.ashx?pid=2&aid=26929&catid=6833
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 22 Ιουν 2010, 01:20

υπάρχουν ακόμη συνταξιούχοι της ΔΕΗ που δεν πληρώνουν δεκάρα ρεύμα, ή πληρώνουν κάτι συμβολικό. θα βρούμε εκείνους.. και τις πρίζες τους..!
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

sta8ito
T2
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 14 Ιουν 2010, 01:37
Τοποθεσία: Vironas attikis
Επικοινωνία:

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό sta8ito » 09 Ιούλ 2010, 01:59

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΟΡΟΣ!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ!ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ!!

Edit Mod: Παρακαλώ να γράφουμε με μικρά. Τα κεφαλαία φαίνονται άσχημα στο μάτι και δηλώνουν ότι φωνάζεις.
volvo c30 t5 momentum
Στάθης,Βύρωνας Αττικής

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 09 Ιούλ 2010, 17:36

DIKASTIS-T5 έγραψε:
sta8ito έγραψε:ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΟΡΟΣ!ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ!ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ!!

Edit Mod: Παρακαλώ να γράφουμε με μικρά. Τα κεφαλαία φαίνονται άσχημα στο μάτι και δηλώνουν ότι φωνάζεις.

Το συγκεκριμενο ποστ,πιστευω οτι καλως γραφτηκε με κεφαλαια....


παρακαλούνται οι μοδεράτορες,αντμινατορες, μαζί με το edit, να γράφουν και το username τους, :lol: :lol: :-D
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5
Δημοσιεύσεις: 2152
Εγγραφή: 07 Φεβ 2010, 23:13
Τοποθεσία: West Attica

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό vrestas » 09 Ιούλ 2010, 17:47

Αν γινει αυτο Θα δεις οτι δεν κανω κανενα edit και με βλεπω να χανω την δουλεια μου :lol:
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 08 Οκτ 2010, 19:24

Εικόνα

H Volvo ανακοίνωσε τις προθέσεις της να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες, σε περιορισμένη έκταση, την παραγωγή του αποκλειστικά ηλεκτρικού C30 DRIVe Electric. Πρόκειται για ένα απόλυτα οικολογικό μοντέλο, που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα (δεν ανακοινώνεται το ακριβές νούμερο ισχύος) και μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η αυτονομία του αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα, τα οποία, σύμφωνα με τη Volvo, είναι υπερ-αρκετά, με δεδομένο ότι ο μέσος Ευρωπαίος οδηγός διανύει καθημερινά κατά μέσο όρο πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. Η ενέργεια για τις μπαταρίες εξασφαλίζεται τόσο μέσω της κύλισης και της πέδησης, αλλά κυρίως με φόρτιση σε σταθερή πρίζα. Χάρη στο ηλεκτρικό μοτέρ, το ηλεκτρικό C30 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 10,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 130 χλμ./ώρα. Παρόλο που σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα της Volvo ήταν να παραχθεί το ηλεκτρικό C30 σε 250 μονάδες μόνο, φαίνεται πως το νούμερο αυτό θα αυξηθεί.

http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /97576.asp
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 22 Οκτ 2010, 19:59

http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /97689.asp

Η Σουηδική εταιρεία ετοιμάζει το πρώτο όχημα της που θα συνδυάζει υβριδική τεχνολογία με πετρελαιοκινητήρα και μπαταρίες που θα μπορούν να φορτιστούν από μια οικιακή πρίζα. Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί θα αυτή του νέου Volvo V60, ενώ το μοντέλο θα το δούμε μέσα στο 2012.
Στην έκθεση του Παρισιού ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Stefan Jacoby επικύρωσε τα σχέδια της εταιρείας να παρουσιάσει ένα όχημα με τεχνολογία plug-in hybrid σε συνδυασμό με πετρελαιοκινητήρα μέσα στο 2012. Αυτό θα είναι το πρώτο όχημα του είδους από τη Volvo, ενώ τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι η εν λόγω τεχνολογία θα αποδώσει στο V60 ρύπους CO2 που οριακά θα πέφτουν κάτω από το όριο των 50 γρ./χιλιόμετρο φτάνοντας τα μόλις 49 γρ./χιλιόμετρο! Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί μεγάλου μεγέθους μπαταρίες που θα μπορούν να φορτιστούν σε μόλις 5 ώρες, ενώ η αυτονομία του ως αμιγώς ηλεκτρικό θα φτάνει τα 50 χιλιόμετρα. Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όμως οι τεχνικοί της εταιρείας κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε οι εσωτερικοί χώροι του V60 να μην αλλοιωθούν στο έπακρο.


Πηγή : AutoTriti
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5
Δημοσιεύσεις: 2715
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 16:15
Τοποθεσία: Γλυφαδα, Αττικης

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 23 Οκτ 2010, 09:30

Βασικα αυτο που ανακοινωθηκε ειναι οτι ολες οι νεες πλατφορμες Volvo θα εχουν τη δυνατοτητα να συνδιαζονται με τον ηλεκτροκινητο πισω αξονα...Αυτο ισως το δουμε και πιο νωρις. Το full electric θα δουμε το 2012 :-)
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 24 Ιαν 2011, 18:48

Volvo's Jacoby hints V60 wagon could come to U.S. as hybrid

http://links.visibli.com/links/b12a1a
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 13 Δεκ 2011, 10:12

Μια ενδιαφέρουσα διατριβή σχετική (για εκκίνηση), με θέμα τα υβριδικά οχήματα...

http://dl.dropbox.com/u/13161181/vamvar ... hicles.pdf
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 14 Δεκ 2011, 14:54

Στην τελική ευθεία το Volvo V60 plug-in Hybrid

http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231141696

από 57Κ€ στην Ευρώπη, στην Ελλάδα πόσο :q :doh :whistling :mrgreen:
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5
Δημοσιεύσεις: 2152
Εγγραφή: 07 Φεβ 2010, 23:13
Τοποθεσία: West Attica

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό vrestas » 05 Ιαν 2012, 12:05

http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 103902.asp
Πράσινη έκδοση plug-in για το Volvo XC60
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 17 Ιαν 2012, 11:45

"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
mayas
T2
Δημοσιεύσεις: 126
Εγγραφή: 17 Μάιος 2010, 18:03

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό mayas » 25 Ιαν 2012, 18:13

να κανουν κ ενα υβριδικο για την ελλαδα που να βγαινει το πατωμα κ να τρεχουμε σαν τους φλιντστοουνς...

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 25 Ιαν 2012, 18:28

μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα ανοίγοντας την οροφή σε κάμπριο και βγάζοντας κοντάρι με καραβόπανο! :lol:
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 28 Μαρ 2012, 17:09

http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=14221

πολιτικές πιέσεις, για να πειστούμε ότι χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που παράγουν λιγότερο CO2
ελάτε πολίτες να στηρίξουμε τα πράσινα κίνητρα .... βάζοντας πιο βαθιά ο χέρι στην τσέπη.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5
Δημοσιεύσεις: 2152
Εγγραφή: 07 Φεβ 2010, 23:13
Τοποθεσία: West Attica

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό vrestas » 28 Μαρ 2012, 23:07

Μην μασάτε,καλύτερα να πηγαίνουμε με το μετρό...
Εικόνα
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4
Δημοσιεύσεις: 1246
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 14:55
Τοποθεσία: Πάτρα

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό georgosk » 29 Μαρ 2012, 10:43

johnkyr έγραψε:http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=14221

πολιτικές πιέσεις, για να πειστούμε ότι χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που παράγουν λιγότερο CO2
ελάτε πολίτες να στηρίξουμε τα πράσινα κίνητρα .... βάζοντας πιο βαθιά ο χέρι στην τσέπη.


Και μάλιστα καλούν τις κυβερνήσεις να στηρίξουν την προσπάθεια με κίνητρα προς τους καταναλωτές, δηλαδή με λεφτά των φορολογουμένων να στηριχθούν τα προγράμματα R&D των αυτοκινητοβιομηχανιών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους...
Ε ρε κοινωνικοποίηση που τους χρειάζεται :chair :chair
Εικόνα S40 1,8 Momentum MY08

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5
Δημοσιεύσεις: 2292
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2010, 21:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 30 Μαρ 2012, 19:31

Ωραια βιντεακια για το Volvo V60 Plug-in Hybrid!!!
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... aid=153515
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 17 Απρ 2012, 19:11

"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5089
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: Υβριδικά Μοντέλα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 02 Ιουν 2012, 15:46

"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."


Επιστροφή σε “Μελλοντικά μοντέλα Volvo - Νέες τεχνολογίες”Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες