Σελίδα 1 από 1

Ποια είναι η σωστή θέση οδήγησης στο αυτοκίνητο;

Δημοσιεύτηκε: 18 Μάιος 2017, 07:30
από Αντώνης
Ποια είναι η σωστή θέση οδήγησης στο αυτοκίνητο;

Αν πιστεύετε πως είναι ασφαλές να οδηγείτε σε μια άνετη στάση σα να κάθεστε στην πολυθρόνα του σπιτιού σας, τότε θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά..
Η ρύθμιση μίας σωστής θέσης οδήγησης είναι πολύ σημαντική για πολλούς λόγους και ο σημαντικότερος από αυτούς είναι η ασφάλεια.
https://www.caroto.gr/2017/05/17/%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%B3%CE%B7/

Re: Ποια είναι η σωστή θέση οδήγησης στο αυτοκίνητο;

Δημοσιεύτηκε: 18 Μάιος 2017, 21:23
από Thanosgr
Πολυ σωστα ετσι ακριβως!!!
Μπραβο Αντωνη! :vow :applause :respect

Re: Ποια είναι η σωστή θέση οδήγησης στο αυτοκίνητο;

Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2017, 20:05
από Lefterisgt
Συμπληρωματικά στα παραπάνω, ο οδηγός θα πρέπει να φοράει όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα :-) κατά την οδήγηση. Δηλαδή μπουφάν, παλτά κλπ θα πρέπει να αποφεύγονται. Ο λόγος είναι για να μπορεί να συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από την κίνηση του πίσω μέρους του οχήματος (τάδε έφη Νίκος Τσάδαρης σε σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης)...

Re: Ποια είναι η σωστή θέση οδήγησης στο αυτοκίνητο;

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2017, 09:21
από Αντώνης
Αν και θεωρώ υπερβολικό τον λόγο που ανέφερε ο κ. Τσάδαρης , μιάς και στην καθημερινή μας οδήγηση δεν οδηγούμε με κωλιές ( :lol: υπερστροφή) ωστόσο, συμφωνώ πως θα πρέπει να μην φοράμε χοντρά ρούχα, τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση των χεριών (και των ποδιών) μας .
Αλλωστε είμαι περίεργος πόσοι οδηγοί γνωρίζουν πως θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση πλαγιολίσθησης, υπερστροφής ή υποστροφής αξιοποιόντας την πληροφόρηση που θα πάρουν .
Σε κάθε περίπτωση όμως συμφωνώ πως η αποφυγή ενός ξαφνικού εμποδίου δεν μπορεί να γίνει σωστά όταν μας εμποδίζουν τα πολλά ρούχα ή η λάθος θέση οδήγησης και δυστυχώς αυτά (και πολλά αλλα σημαντικά) δεν τα διδάσκει κανείς δάσκαλος οδήγησης επειδή και ο ίδιος είναι άσχετος !!!

Μόλις χθές για παράδειγμα, είδα μία κυρία να κάθεται στην θέση του οδηγού ενός Μάβερικ , φορώντας 12ποντο τακούνι στιλέτο. :doh
Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση πως κατορθώνει να πατάει τα πετάλ του αυτοκινήτου :q ( είχε και παιδάκι στο πίσω κάθισμα ευτυχώς δεμένο) !!!