ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Εδώ μπορούμε να γράφουμε @$%$%#$^%#^#
phantomas
T2
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2011, 00:59

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό phantomas » 18 Νοέμ 2011, 20:15

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο πριν αλλά τώρα τελευταία ακούγεται όλο και πιο πολύ το σενάριο επιστροφής στην δραχμή. Πριν απο 3 μήνες κανείς δεν το ανέφερε και όσοι το λέγανε το κάνανε αποκλειστικά και μόνο για να βεβεαιώσουν οτι κάτι τέτοιο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και του απίστευτου (όπως ακριβώς και πριν τις εκλογές του '09 που λεφτά υπήρχαν). Πλέον υπάρχουν σενάρια που εξετάζονται κυρίως στο εξωτερικό ως "what if....?"
Στην δουλειά της συζύγου (που είναι πολυεθνική αμερικανικών συμφερόντων) έχει έρθει εντολή όλα τα κεφάλαια να κατατεθούν σε τράπεζες του εξωτερικού και όσα μείνουν εδώ να μην είναι σε Ελληνικές τράπεζες. Αυτό βέβαια είναι ένα μόνο παράδειγμα. Για όποιον παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα πριν το αλαλούμ του δημοψηφίσματος ή βασικά για να το θέσω σε πιο σωστή βάση, όποιος παρακολουθούσε τα σχετικά δημοσιεύματα στον εγχώριο και διεθνή τύπο απο την "αρχή" της κρίσης δλδ. απο '09 και μετά, το συμπέρασμα είναι ένα. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Οτι και να γίνει. Όσους φόρους και να βάλουνε, όσο και να αυξηθεί ο ΦΠΑ, όσο και να κόψουνε μισθούς και συντάξεις δεν βγαίνουνε. Γιατί πέφτουνε σε έναν φαύλο κύκλο ο οποίος πολύ μπακάλικα εξηγείται ως εξής: δεν έχω λεφτά, αρα δεν καταναλώνω, αρα το μαγαζί θα κλείσει, οπότε ούτε ΦΠΑ θα εισπραχθεί αλλά ούτε και ο καταστηματάρχης θα πληρώσει τους φόρους άρα δεν εισπράτει απο πουθενά.
Η δραχμή μας κλείνει το μάτι. Θα είναι καταστροφικό για την χώρα η επιστροφή στην δραχμή. Μόνος τομέας που θα ωφεληθεί θα είναι ο τουρισμός μιας και οι τουρίστες θα έρχονται με τα ευρώ και τα δολάρια τους και με 10 ευρώ θα απολαμβάνουν αγαθά που σήμερα τα πληρώνουν 30€ και 40€.
Χρεοκοπημένοι σαν χώρα είμαστε. Απλά μας κρατάγανε ζωντανούς με "μηχανική υποστήριξη" μήπως και μπορέσουν να σταθεροποίησουνε άλλες χώρες όπως Ιταλία και Ισπανία. Τώρα όμως πια που η κρίση χτυπάει την πόρτα της Γαλλίας και προσεχώς της Γερμανίας αρα θα έχουν σημαντικότερα προβλήματα να λύσουνε καθόλου απίθανο να μας πούνε "sorry falks, we tried to save you but......"

Ίσως όμως μια καταστροφή (οικονομική) να δράσει καταλυτικά στην ψυχολογία των Ελλήνων(όπως γίνεται μετά απο κάθε μεγάλη καταστροφή στην Ιστορία αυτού του Έθνους). Μπορεί να ζοριστούμε πολύ για 1-2 χρόνια αλλά πιστεύω οτι το πάθημα θα γίνει μάθημα και θα ακολουθήσει μια μεγάλη ανάκαμψη υπο σωστή βέβαια ηγεσία.
S40 1.8 LSE MY 03

Άβαταρ μέλους
sprsk
D2
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 03 Φεβ 2010, 11:10

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό sprsk » 18 Νοέμ 2011, 20:38

Θέλει λίγο μεγαλύτερη προσοχή η υπόθεση από την συνήθη που δίνουμε . Επίσης δεν θέλει προκαταλήψεις .

Η προσωπική μου γνώμη ήταν και θα είναι ότι χάσαμε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα . Τον αιφνιδιασμό .
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει εδώ και χρόνια προβλήματα . Αν δεν έχεις τα @@ να το εκβιάσεις θα χάσεις .
Είτε σε σκοτώσει αργά και βασανιστικά είτε γρήγορα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο . Απλά στην πρώτη περίπτωση έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα την γλυτώσεις.

Εδώ που φτάσαμε ( γιατί είναι διαφορετικά τα δεδομένα από όταν ξεκινήσαμε ) θα πρέπει να προλάβουμε την εξάπλωση του φαινομένου.
Η Ευρώπη δείχνει διαιρεμένη και τα συμφέροντα φανερά πλέον δεν είναι κοινά. Μπροστά στο φάντασμα της ρήξης κάποιοι προσπαθούν να οχυρώσουν εαυτούς φέρνοντας στην ουσία την διάλυση ένα βήμα κοντύτερα.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν σε κανένα σενάριο . Αν δεν αλλάξει η συνταγή είμαστε καταδικασμένοι. Είτε σήμερα είτε αύριο.

Πρέπει να πρωτοστατήσουμε, και με πρωτοπόρες ιδέες να επιλέξουμε αυτό που μας κάνει να δούμε φως στο τούνελ. Οι πεπατημένες συνταγές είναι βούτυρο στο ψωμί των διαχειριστών.

Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά :
Ποιος από τους υπαλλήλους θα σηκώσει παντιέρα απέναντι στα αφεντικά ?
Ποιος θα εκμεταλλευτεί την γνώση του συστήματος για να το πολεμήσει στις αδυναμίες του ?
Ποιος θα αιφνιδιάσει με κινήσεις ανατρεπτικές ?

Και μην ξεχνάτε . Το χρήμα είναι έξυπνο , κατευθύνεται πάντα εκεί που έδαφος είναι πρόσφορο .

Μην σας φοβίζουν τα διλήμματα . Πολλές φορές που ο δράκος της φαντασίας είναι μεγαλύτερος από τον πραγματικό .

Και να ξέρετε το εξής . Οι βολεμένοι θα φωνάξουν περισσότερο . Κανείς από όσους κερδίζουν δεν θέλει να αλλάξουν οι ισορροπίες .

phantomas
T2
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2011, 00:59

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό phantomas » 18 Νοέμ 2011, 20:55

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Και αν τα πράγματα παραμείνουν όπως είναι μπορώ να πω οτι η Κανέλλη το είχε θέσει πολύ σωστά σε μια συνέντευξη της σε ξένο δίκτυο...."μας ρωτάνε αν θέλουμε να πεθάνουμε ή αν θέλουμε να μας σκότώσουν..."

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε πάντα να επιλέξουμε.... :whatever
S40 1.8 LSE MY 03

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 18 Νοέμ 2011, 21:11

http://www.antinews.gr/2011/11/18/13427 ... +WEBLOG%29

Γαλλία και Γερμανία ξανά στα χαρακώματα
Από factorx στις 18/11/2011
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

dadoudis
D2
Δημοσιεύσεις: 342
Εγγραφή: 21 Φεβ 2011, 07:41
Τοποθεσία: ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 19 Νοέμ 2011, 09:44

Προσωπική μου άποψη είναι πως θα συμβεί ότι και στην νομισματική κρίση του 1990 για όσους θυμούνται.Η Γερμανία θα αποσχιστεί από το ευρώ μαζί με τους δορυφόρους της (Αυστρία,Ολλανδία,Φινλανδία,Βέλγιο) και τις χώρες παραγωγής της (Πολωνία,Τσεχία,Σλοβακία,Εσθονία κλπ) στο μάρκο και θα δημιουργηθεί ένα λατινικό μπλοκ με Γαλλία,Ισπανία,Ιταλία,Πορτογαλία στο οποίο εξαρτάται μόνο από εμάς αν θα καταφέρουμε να παρεισφρύσουμε ή αν θα απομονωθούμε -περιχαρακωθούμε στη δραχμή.
Η μόνη λύση για να μην συμβεί αυτό είναι η εξής:
Oι ευρωπαικές τράπεζες (όλες) να ανακεφαλαιοποιοηθούν γενναία.
Η ΕΚΤ να επαναφέρει όλες τις χώρες σε επίπεδα χρέους ανεκτά από τη συνθήκη του Mάαστριχτ (60% του ΑΕΠ) μέσω εξαγοράς των ομολόγων τους και χωρίς ακόμη να τυπώσει χρήμα είτε απευθείας είτε μέσω EFSF.
Κάτι ουσιαστικά σαν το αμερικάνικο TARP.

Αλλη λύση δεν υπάρχει με κανένα μνημόνιο και κανένα πρόγραμμα.Και επειδή ακριβώς η πολιτική ελίτ όλης της Ευρώπης για δικούς της λόγους η καθεμία ξεχωριστά μαζί με το γεγονός ότι όλοι οι πολιτικοί ηγέτες έχουν άμεσα συμφέροντα στο τραπεζικό σύστημα,δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν σε αυτό.

Οπότε μάλλον βλέπω το άσχημο σενάριο....(και δικού μου φίλου η γυναίκα που δουλεύει στην HSBC μου είπε ότι σταματήσανε όλες οι χρηματοδοτήσεις και ετοιμάζονται να την κάνουνε σιγά-σιγά).
DADOUDIS-V50 T5 AWD

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 21 Νοέμ 2011, 17:09

"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

phantomas
T2
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2011, 00:59

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό phantomas » 21 Νοέμ 2011, 19:29

Επειδή ασχολούμαι με την στρατιωτική Ιστορία (κυρίως), οφείλω να πω οτι έχω διαβάσει σχετικά με την χρεοκωπία του 1897 και του 1932 (Τρικούπης και Βενιζέλος αντίστοιχα). Αφού η χώρα κύρηξε στάση πληρωμών το 1897 οι διεθνείς πιστωτές μας έστειλαν επίτροπους να ελέγχουν τα οικονομικά της χώρας (σας θυμίζει κάτι?) ώστε να διασφαλίσουν οτι απο τα έσοδα του κράτους πρώτα θα εξυπηρετούνταν τα δάνεια τους....(κάτι μου θυμίζει και αυτό). Άνοιξε λοιπόν το 1898 ένα γραφείο στο κέντρο της Αθήνας όπου στεγάστηκε η εν λόγω επιτροπή ώστε να ελέγχουν το Γενικό Λογιστήριο και να βλέπουν τα έσοδα απο την γεωργική παραγωγή που ήταν την εποχή εκείνη ο μόνος σοβαρός παραγωγικός τομέας της χώρας. Το γραφείο αυτό λοιπόν έκλεισε οριστικά το 1975 :o . Φανταστείτε λοιπόν πότε θα φύγει η τρόϊκα απο την Ελλάδα.

Το δε 1932 οι ενέργειες της κυβέρνησης Βενιζέλου ήταν λίγο πολύ οι ίδιες με σήμερα. Αδυναμία δανεισμού σε λογικά επιτόκια, κατάρευση της οικονομίας, πώληση αποθεμάτων χρυσού για ενίσχυση των τραπεζών και οικονομίας και επιπλέον υποτίμιση της δραχμής. Παρόλο που τότε υπήρχε και αυτή η δυνατότητα τελικά οδηγηθήκαμε σε μια ακόμα χρεοκοπία....

Και συνήθως η Ιστορία επναλαμβάνεται.....
S40 1.8 LSE MY 03

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5
Δημοσιεύσεις: 2150
Εγγραφή: 07 Φεβ 2010, 23:13
Τοποθεσία: West Attica

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό vrestas » 22 Νοέμ 2011, 11:32

http://news247.gr/oikonomia/h_eyrwph_se ... 05602.html
H Ευρώπη σε κρίση: Ποιος χρωστάει σε ποιόν;
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Νοέμ 2011, 11:28

Πώς μπορεί να σωθεί μια χώρα στην οποία ο Λάκης είναι η πρώτη εκπομπή, ο Μάκης το πρώτο site και ο Θέμος η πρώτη εφημερίδα;
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 26 Νοέμ 2011, 00:07

Ημέρες του 1936 θυμίζει η Βουλή αυτή την εποχή. Όπως ακριβώς τον Απρίλη του 1936 αναδείχθηκε ως «υπερκομματική» η κυβέρνηση Μεταξά καθ’ υπόδειξη της μεγάλης φίλης και συμμάχου Βρετανίας, αλλά και του τοποτηρητή της βασιλιά Γεωργίου Β΄, έτσι αναδεικνύεται και η κυβέρνηση Παπαδήμου.Υπό το κράτος των εντολών και των απειλών των φίλων, συμμάχων και εταίρων της Ελλάδας, συντελείται ένα ανοιχτό πραξικόπημα με την ίδια δικαιολογία: την αντιμετώπιση βαθύτατης εθνικής κρίσεως.Το 1936 χρειάστηκαν λιγότερο από 5 μήνες για να βγει ο δήθεν «μεταβατικός» και «υπερκομματικός» πρωθυπουργός Μεταξάς και να εξαγγείλει την πλήρη κατάλυση του κοινοβουλευτισμού. Την εποχή εκείνη ο Μεταξάς δικαιολόγησε την κατευθυνόμενη έξωθεν και άνωθεν πράξη του ως εξής: «Η κυβέρνησίς μου, η τελείως ακομμάτιστος, κληθείσα είς την αρχήν τον Απρίλιον του έτους τούτου και διαγνώσασα ευθύς εξ αρχής τους κινδύνους τους οποίους διέτρεχεν η ελληνική κοινωνία και ευθύς εξ αρχής αποφασισμένη να λάβη άπαντα τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε δια των προγραμματικών αυτής δηλώσεων, τα αποσκοπούντα εις την ηθικήν και υλικήν βελτίωσιν απάσης της κοινωνίας και ιδιαιτέρως των αγροτών, των εργατών και των πενεστέρων εν γένει τάξεων, εις μάτην ήλπισεν ότι θα είχεν έκθυμον και ειλικρινή την υποστήριξιν των πολιτικών κομμάτων εις τον υπέρ της ελληνικής κοινωνίας αγώνα της, μολονότι και εις υποχωρήσεις και συγκαταβάσεις προέβη προς τα αντιμαχόμενα ταύτα κόμματα, τα οποίας υπό άλλας περιστάσεις δεν θα έκαμνε.»Με άλλα λόγια, ο Μεταξάς κατέλυσε τότε τον κοινοβουλευτισμό για να διατηρήσει η κυβέρνησή του τον «ακομμάτιστο» δήθεν «εθνικό» χαρακτήρα της, ο οποίος κινδύνευε από τις κομματικές αντιδικίες και υπονομεύσεις. Κρατήστε το αυτό γιατί θα σας χρειαστεί για να καταλάβετε που πάνε τα πράγματα.Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 109/2011 της 11ης Νοεμβρίου ο κ. Κάρολος Παπούλιας θεσμοθετεί το σημερινό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με ανάλογο τρόπο που ο βασιλιάς Γεώργιος τον Απρίλη του 1936 διόριζε πρωθυπουργό τον Ι. Μεταξά. Το συγκεκριμένο Π.Δ. αναφέρει τα εξής:

«Έχοντας υπ’ όψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 35 παρ. 2 περίπτ. α ́, 38 παρ. 1 εδάφ. τρίτο, 37 παρ. 1 και 37 παρ. 3 εδάφ. τρίτο του Συντάγματος.

2. Το 108/2011 π.δ. «Αποδοχή παραίτησης του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα».

3. Τη διαπιστωθείσα συμφωνία των κομμάτων που διαθέτουν στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών για το σχηματισμό Κυβέρνησης, αποφασίζουμε:

Διορίζουμε Πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο του Δημητρίου.»

Βέβαια, οι διατάξεις του Συντάγματος που αναφέρει ο κ. Παπούλιας δεν του δίνουν καμιά αρμοδιότητα να διορίσει εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, ούτε προβλέπουν κανενός είδους «μεταβατική» κυβέρνηση, πέρα από την ρητή απαίτηση για δημιουργία υπερεσιακής με μόνο σκοπό την διενέργεια εκλογών. Ούτε βέβαια η σύμφωνη γνώμη των κομμάτων με πλειοψηφία στην Βουλή αποτελεί άλλοθι, ή νομιμοποιητική βάση αυτού του πραξικοπήματος.Κοινοβουλευτική χούνταΟ κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο διορισμένος πρωθυπουργός, εμφανίστηκε στην Βουλή για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προγραμματικές του δηλώσεις και είπε τα εξής: «η απόφαση των Αρχηγών των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την παρούσα Κυβέρνηση και μετέχουν στη σύνθεσή της, όπως αυτή η απόφαση αποτυπώθηκε στις διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποτελεί σημαντικό βήμα συναίνεσης και συνεννόησης για τη σωτηρία της χώρας. Μετά από μία μακρά και δύσκολη περίοδο αμφισβητήσεων, εντάσεων και αβεβαιοτήτων, η συμφωνία των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, να συγκροτηθεί Κυβέρνηση συνεργασίας με σαφή σκοπό και συγκεκριμένη εντολή, έχει ιδιαίτερη σημασία για την επίτευξη βασικών εθνικών στόχων. Δημιουργεί προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής και εθνικής συνοχής, την εκπλήρωση των ανειλημμένων υποχρεώσεων της Ελλάδας που αποσκοπούν στην υπέρβαση της κρίσης και στη διάσωση της οικονομίας.» Και συνέχισε: «Έχω πλήρη συνείδηση της τιμής που μού γίνεται, αλλά και της ευθύνης που επωμίζομαι. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, καθώς και τους Προέδρους των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.»Εδώ ξεχωρίζουν τα εξής:

Πρώτον, ο κύριος αυτός δεν πήρε και ούτε μπορούσε ποτέ να πάρει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, εκτός κι αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μονάρχης και δεν το ξέρουμε.Δεύτερον, κανενός είδους απόφαση ή συναίνεση των αρχηγών δεν μπορεί να υποκαταστήσει την λαϊκή εντολή, εκτός κι αν οδεύουμε ολοταχώς προς δικτατορία. Πράγμα που εμφανώς πολλοί από το επίσημο πολιτικό σύστημα εύχονται φανερά.Τρίτον, αν δημιουργήθηκε αυτή η κυβέρνηση στη βάση της «εθνικής συνεννόησης» και με σκοπό «την επίτευξη βασικών εθνικών στόχων», τότε οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που διαφωνούν ριζικά τι είναι; Αντεθνικές; Κι αν η κατάφωρη παραβίαση και ουσιαστική κατάλυση του Συντάγματος έγινε για να επιτευχθούν αυτοί οι «εθνικοί στόχοι», τότε που οδηγούμαστε; Το 1936 με τις ίδιες προφάσεις ο Μεταξάς χρειάστηκε λιγότερο από 5 μήνες για να οδηγήσει την χώρα σε ανοιχτό καθεστώς φασιστικής δικτατορίας. Στον κ. Παπαδήμο και τις δυνάμεις που τον ανέβασαν στην κυβέρνηση πόσο θα χρειαστεί;Δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Η κυβέρνηση αυτή της «εθνικής συνεννόησης» δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να οδηγήσει στην επίσημη πτώχευση και σε καθεστώς χούντας. Οι δυνάμεις των αγορών, των κερδοσκόπων, των τοκογλύφων και του πολιτικού τους προσωπικού έχουν πειστεί ότι η επερχόμενη ολοσχερής κατάρρευση της Ελλάδας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί διαφορετικά παρά μόνο με χούντα, με ανοιχτή δικτατορία. Κι όπως οι περισσότερες χούντες στην ιστορία, έτσι και η σημερινή ξεκινά με τον ίδιο τρόπο: με την επίκληση έκτακτων συνθηκών και «εθνικών στόχων», καθώς και με την προσπάθεια να ντυθεί με κοινοβουλευτικό μανδύα. Μόνο που παλιά, σε εποχές όπου οι αγορές και οι τράπεζες δεν είχαν το μέγεθος και την οικονομική δύναμη να αλώνουν από μόνες τους τα κράτη και τις κοινωνίες, χρειάζονταν μελανοχίτωνες στρατιωτικούς. Ενώ σήμερα κάνουν κάτι διαφορετικό: αντικαθιστούν απλά τους πολιτικούς-ανδρείκελα με απευθείας τραπεζίτες (τεχνοκράτες) που δεν χρειάζονται λαϊκή έγκριση ή εντολή.Μην ανησυχείτε δεν χρειάζεται σήμερα να κατεβάσουν τα τανκς στους δρόμους. Δεν τους χρειάζεται και ούτε έχουν εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις. Στόχος τους είναι να κρατήσουν έναν εικονικό κοινοβουλευτισμό υπό ειδικές έκτακτες συνθήκες χωρίς κανενός είδους προσφυγή στις κάλπες μέχρις ότου ολοκληρωθεί το θεάρεστο και «εθνικό» έργο τους. Δηλαδή η ολοκληρωτική διάλυση και κατεδάφιση του εθνικού κράτους προκειμένου να λεηλατηθεί η χώρα, να διασπαστεί η εθνική της επικράτεια και να ξεπουληθεί σε επίδοξους επενδυτές.

Η σιδερένια πυγμήΤώρα, αν ο λαός συνεχίσει την «ανταρσία» του, όπως την χαρακτήρισε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ως τυπικός δικτάτωρ, τότε δεν το έχουν σε τίποτε να προχωρήσουν σε αναστολή και των τελευταίων λαϊκών ελευθεριών που έχουν απομείνει: το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις, τις διαμαρτυρίες, τα συλλαλητήρια και την ελευθεροτυπία.Στο κάτω-κάτω της γραφής το λένε ανοιχτά. Να τι είπε στις 13/11 στην ΝΕΤ ο Χρυσοχοΐδης: «Υπήρχε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο η προηγούμενη κατάσταση. Είχαμε οδηγηθεί σ’ ένα μεγάλο αδιέξοδο και είναι προφανές ότι δε μπορούσαμε να συνεχίσουμε να κουβαλάμε μόνοι ένα τόσο μεγάλο φορτίο, το οποίο απαιτούσε από την πρώτη στιγμή μια ευρύτερη συναίνεση». Τώρα πλέον, με τη νέα κυβέρνηση στέλνεται, σύμφωνα με τον υπουργό «ένα μήνυμα ισχυρό εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προς τους εταίρους μας κυρίως, αλλά και στον ελληνικό λαό, ότι εδώ πια πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια εθνικής εμβέλειας». Αρκεί βέβαια να μην έχει λόγο ο ίδιος ο λαός. Το «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης» είναι ακριβώς το ίδιο που στέλνει πάντα η σιδερένια πυγμή της πιο αδίστακτης εξουσίας. «Οποιοσδήποτε δίνει μάχες οπισθοφυλακής και μάλιστα ανόρεκτες μάχες οπισθοφυλακής, επιχειρώντας να κρατήσει κατακτήσεις ή κεκτημένα ή αντιλήψεις παλαιές, δεν υπάρχει, θα πεθάνει όλη αυτή η πραγματικότητα. Έχει πεθάνει ήδη κατά τη γνώμη μου» τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Με άλλα λόγια όποιος ελπίζει ότι ο μισθός και η σύνταξή του αποτελεί αναπαλλοτρίωτη κατάκτηση ή κεκτημένο πλανάται πλάνην οικτράν. Ξαναγυρίζουμε σε εποχές όπου η φτώχεια, η γενικευμένη ανέχεια και η διαρκής αβεβαιότητα αποτελούν βασική κινητήρια δύναμη της οικονομίας και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Απαγορεύονται το «Όχι», το δημοψήφισμα, οι εκλογές!Πόσο απέχουν όλα αυτά από το να λειτουργήσουν ως δικαιολογία κατάλυσης ακόμη και των ελάχιστων δημοκρατικών ελευθεριών που έχουν απομείνει; Άλλωστε στην κυβέρνηση συμμετέχει μια δύναμη που ανοιχτά έχει μιλήσει για την ανάγκη αναστολής τους. Θυμάστε τον κ. Καρατζαφέρη που ζητούσε την εποχή της μαθητικής εξέγερσης επί Γρηγορόπουλου (2008) την επίκληση του άρθρου 11 του Συντάγματος, το οποίο για λόγους «εθνικής κρίσης» δίνει την δυνατότητα επιβολής στρατιωτικού νόμου; Σήμερα το κόμμα του Καρατζαφέρη συμμετέχει με δοτούς υπουργούς στην νέα κυβέρνηση με ήθος, ποιόν και αντιλήψεις που θα ζήλευαν οι φασίστες του μεσοπολέμου.Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα σήμερα με τον κοινοβουλευτισμό όπως λειτουργεί σήμερα. Με αυτό που έχουν πρόβλημα είναι με τον λαό και με το γεγονός ότι μπορεί να πιέσει τόσο αφόρητα την πολιτική κατάσταση έτσι ώστε η κυβέρνηση Παπαδήμου να καταρρεύσει πριν καν πει κύμινο. Δεν τους αρκεί που αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα στον λαό να πει την γνώμη του. Ούτε δημοψήφισμα, ούτε εκλογές μπορούν να γίνουν όσο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι αποφασισμένη να πει ΟΧΙ σε ότι συμβαίνει.

Όλα ίδια…

Το μόνο δικαίωμα που έχει ο λαός μέσα στην ευρωζώνη και υπό καθεστώς νέας κατοχής είναι να λέει ΝΑΙ. Κι αν δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει σε έξωθεν και άνωθεν «υποδείξεις» τότε του αφαιρούν τον λόγο. Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καρατζαφέρης και ο πολιτικός συρφετός που τους ακολουθεί ξέρει καλύτερα από τον λαό.Κι αν ο λαός δεν υποκύψει στην καταδίκη του; Τότε υπάρχει μόνο μια λύση. Την προετοιμάζουν από τώρα οι εγχώριοι στυλοβάτες της νέας κατοχής. Τα ΝΕΑ (15/11) στο κύριο άρθρο τους με τίτλο «Αφήστε τον να κυβερνήσει» επισημαίνουν: «Υπάρχουν αποθαρρυντικές ενδείξεις για το πεδίο δράσης της κυβέρνησης Παπαδήμου. Οι επικεφαλής των κομμάτων που τη στηρίζουν προέβησαν σε δηλώσεις ή κινήσεις που μπορεί να εκληφθούν ως διάθεση υπερφαλάγγισής της. Το έκαναν προτού καν ο Πρωθυπουργός αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις. Ασφαλώς ήταν τυπικό δικαίωμά τους. Αλλά ήταν και πρέπον; Η κυβέρνηση είναι προϊόν της δικής τους βούλησης και συντίθεται από πρόσωπα τα οποία οι ίδιοι επέλεξαν. Για να πετύχει, ως προϋπόθεση έχει το “καθαρό τραπέζι”. Χωρίς σκιές κηδεμονίας ή υποκατάστασής της. Έπραξαν ορθώς όταν επέλεξαν τον Λουκά Παπαδήμο. Θα πράξουν ορθότερα αν τον αφήσουν να κυβερνήσει».Δεν σας θυμίζουν τα λόγια του διαγγέλματος Μεταξά την 4η Αυγούστου του 1936; Τι επικαλέστηκε ο Μεταξάς για να καταργήσει και τυπικά τον κοινοβουλευτισμό; Την έλλειψη της εκθύμου και ειλικρινούς υποστήριξης των πολιτικών κομμάτων. Τι επικαλείται ο κ. Ψυχάρης; Τα ίδια. Από τις ίδιες στήλες όπου ο προκάτοχός του Γ. Λαμπράκης τον 1936 εκβίαζε ανοιχτά το κόμμα των Φιλελευθέρων να στηρίξει με κάθε τρόπο τον Μεταξά τον οποίο μάλιστα εκθείαζε σε βαθμό κακουργήματος. Ίδια συμφέροντα, ίδιες εφημερίδες με ίδιο ρόλο, ίδιες μέθοδοι, ίδιες πολιτικές ιδεολογίες σε διαφορετικές εποχές.Με την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της δοτής κυβέρνησης του διορισμένου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου θα συντελεστεί ένα ανοικτό πραξικόπημα για το οποίο ένοχοι είναι ο Πρόεδρος της κατ’ όνομα Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές που ψήφισαν. Πρόκειται για ένα πραξικόπημα με κοινοβουλευτικό μανδύα που εισάγει την χώρα σε καθεστώς ανωμαλίας και πλήρους ανομίας προκειμένου να συντριβεί ο λαός και να ξεπουληθεί η περιουσία του, δημόσια και ιδιωτική.Το πραξικόπημα αυτό δεν πρέπει να περάσει. Δεν είναι κάτι δευτερεύον, ή ασήμαντο. Όποιος σκέφτεται έτσι, ουσιαστικά συμπράττει σε ένα διαρκές εθνικό έγκλημα. Το πραξικόπημα αυτό και οι πρωτεργάτες του πρέπει να κληθούν οπωσδήποτε να δώσουν λόγο και να δικαστούν από την μόνη σήμερα αληθινή αντιπολίτευση: τον ίδιο τον λαό.

«Η υπέροχη αντίστασις του λαού μας»Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σε μια ανάλογη περίοδο με την σημερινή, το 1965, όπου δοτές πραξικοπηματικές κυβερνήσεις με κοινοβουλευτικό μανδύα προετοίμασαν την ανοιχτή δικτατορία της επτάχρονης χούντας, ένας από τους παλαίμαχους κοινοβουλευτικούς της αριστεράς, ο Ηλίας Ηλίου προειδοποιούσε: «Η πρόσφατος ιστορία του τόπου μας, μας έδωσεν ένα διπλούν δίδαγμα. Κατά το 1925, επί Παγκάλου, και κατά το 1936, επί Μεταξά, προηγήθη η προσπάθεια «θυσιαζομένων» ανθρώπων να δώσουν εις την εκτροπήν κοινοβουλευτικόν μανδύαν, ώστε τάχα να αποφευχθή η ανοικτή εκτροπή. Απλώς ητίμασαν την Δημοκρατίαν, ητίμασαν την εντολήν των, δεν επρόλαβαν τίποτε, ήνοιξαν διάπλατα την θύραν εις την ανωμαλίαν εκείνοι οι οποίοι επροφασίσθησαν ότι, υποτασσόμενοι εις αυτήν, θα αποτρέψουν να γίνη επίσημος, να επιβληθή επισήμως. Η ανωμαλία αντιμετωπίζεται με την ανοικτήν καταγγελίαν και με την συσσωμάτωσιν των πιστών εις την εντολήν που έλαβον βουλευτών και όλου του λαού δια να αντιταχθούν κατά πάσης ιδέας καταλύσεως της λαϊκής κυριαρχίας. Μόνον η ενιαία, με ειρηνικόν χαρακτήρα, κινητοποίησις και πάλη των λαϊκών μαζών, αυτή η υπέροχη αντίστασις του λαού μας είναι εκείνη, η οποία περισώζει και σταματά και αποκρούει αυτήν την κατάλυσιν των ελευθέρων θεσμών. Η ανωμαλία δεν αντιμετωπίζεται με την μεταμφίεσίν της εις δήθεν ψευδοομαλότητα. Δεν αντιμετωπίζεται με κοινοβουλευτικούς μανδύας. Άλλωστε δεν ξέρει κανείς εάν ο κοινοβουλευτικός μανδύας ήτο ο επιδιωκόμενος ή πρωθυπουργικά και υπουργικά ιματίδια…»Έτσι μιλούσε ο Ηλίας Ηλίου, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της δοτής κυβέρνησης Τσιριμώκου το 1965. Και είχε δίκιο. Η εκτροπή με κοινοβουλευτικό μανδύα δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να προετοιμάσει την ανοικτή εκτροπή της επτάχρονης χούντας. Η αριστερά και οι δημοκρατικές δυνάμεις της εποχής αιφνιδιάστηκαν γιατί δεν πήραν στα σοβαρά την όλη υπόθεση και έτσι οδήγησαν τον λαό στην σφαγή. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Οι ηγεσίες της κοινοβουλευτικής αριστεράς μιλούν για «μαύρο μέτωπο» (ΚΚΕ) και για «καταπάτηση της λαϊκής κυριαρχίας» (ΣΥΝ), αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτε γι’ αυτό που έλεγε ο Ηλιού: «Η ανωμαλία αντιμετωπίζεται με την ανοικτήν καταγγελίαν και με την συσσωμάτωσιν των πιστών εις την εντολήν που έλαβον βουλευτών και όλου του λαού δια να αντιταχθούν κατά πάσης ιδέας καταλύσεως της λαϊκής κυριαρχίας.» Οδηγούν ξανά τον λαό στην σφαγή με την ελπίδα να τους δοθεί η δυνατότητα να αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά. Πάσχουν από τέτοιον βαθύτατο «κοινοβουλευτικό κρετινισμό», που εξακολουθούν ακόμη να πιστεύουν ότι το κυρίαρχο σύστημα θα επιτρέψει ελεύθερες εκλογές και ελεύθερες δημοκρατικές διαδικασίες.Δεν είναι όμως όλα χαμένα. Σε αντίθεση με την περίοδο πριν την χούντα, ο λαός σήμερα δεν περιμένει και πολλά από τις ηγεσίες των κομμάτων. Έχει ήδη αρχίσει να κινείται παρά και ενάντια στις πολιτικές ηγεσίες. Συγκροτεί, κυρίως από τα κάτω, τις δικές του συσπειρώσεις, συμπαρατάξεις και συμμαχίες. Δεν πρόκειται να περιμένει πότε θα ξυπνήσουν οι πολιτικές ηγεσίες. Ξέρει να κατακτά τη δική του ενότητα μόνος του. Το απέδειξε την 28η Οκτωβρίου. Θα το αποδείξει και την 17ηΝοεμβρίου που φέτος είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.Δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι, 17-11-2011
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
vartanis
T2
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2011, 10:58
Τοποθεσία: Καλλιθέα

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό vartanis » 26 Νοέμ 2011, 12:02

................. Το απέδειξε την 28η Οκτωβρίου. Θα το αποδείξει και την 17ηΝοεμβρίου που φέτος είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.Εγινε κατι και δεν το πηρα χαμπαρι; :q
Ολες με θέλουν γιά το κορμί μου

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 28 Νοέμ 2011, 14:34

http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=13 ... 5&prodId=5

Εκπομπή ΑΕ - 12:30 26/11/2011
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 01 Δεκ 2011, 19:20

έλα Αλέκο .... πότε είπαμε εκλογές ;;;

Εικόνα
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

deadp
D3
Δημοσιεύσεις: 780
Εγγραφή: 02 Φεβ 2010, 00:57
Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό deadp » 01 Δεκ 2011, 22:59

Ε, μια εξάμηνη σύμβαση του κάνανε, φαντάζεσαι, αφού δε γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές να του κάνανε μια αορίστου χρόνου; :doh
Θοδωρής - Black Volvo S40 1.8 Kinetic MY-2010

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 01 Δεκ 2011, 23:04

δεν υπάρχουν και τρίμηνες ? .... ή ωρομίσθιος .... ξέρω προσωπικά κάτι τέτοιους, πολλά/πολλά σκαλιά πιο κάτω στην ιεραρχία από 50€ :o την ώρα
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 01 Δεκ 2011, 23:34

οι προηγούμενοι "σύμβουλοι" του GAP απολύθηκαν ή προστέθηκε άλλος ένας ακόμη; :swear :chair
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

dadoudis
D2
Δημοσιεύσεις: 342
Εγγραφή: 21 Φεβ 2011, 07:41
Τοποθεσία: ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 09 Δεκ 2011, 07:54

Το συγκεκριμένο post το βάζω εδώ αν και δεν ανήκει 100% εδώ αλλά λέω να μην ανοίξουμε καινούριο topic.

Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο για τροπολογία που αφορά την μεταγωγή ρυθμίσεων με τον νόμο των ημιυπαιθρίων (Ν.3843 αν θυμάμαι καλά) στον νόμο περί αυθαιρέτων (Ν.4014) για συμψηφισμό των οφειλών του προηγούμενου νόμου και υπαγωγή στον καινούριο νόμο.Αυτό σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει πολύ χαμηλότερα πρόστιμα και αφορά ρυθμίσεις που δεν έχουν εξωφληθεί ακόμη.Ας το ψάξουν όσοι τους αφορά και αυτά μπορεί να τα επιβεβαιώσει και ο μηχανικός του club dimitrispat.(ο καινούριος νόμος παρέχει και 20% έκπτωση για εφάπαξ καταβολή).

Ενδεικτικά αναφέρω δικό μου παράδειγμα για αλλαγή χρήσης 95τμ σε χώρο κύριας χρήσης (χωρίς παραβιάσεις σε ύψος,κάλυψη και δόμηση) ο οποίος με τον παλιό νόμο κόστιζε 22.000€ και με τον καινούριο πηγαίνει στα 6.500€ (το μόνο ευχάριστο που άκουσα τελευταία).

Ας το ψάξουν όσοι τους ενδιαφέρει ...
DADOUDIS-V50 T5 AWD

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!

phantomas
T2
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2011, 00:59

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό phantomas » 13 Δεκ 2011, 15:16

Σύμφωνα με σημερινό δηοσίευμα η τρόϊκα απειλεί με νέα μέτρα 5,5 δις ή αλλιώς επιστροφή στην δραχμή. Άρα λοιπόν έχουμε για το 2012: 8 δις πρόσθετα μέτρα πρίν την ανακοίνωση των 5,5 δις μας κάνουν 13,5δις και άλλα 2,5δις η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού σύνολο 16δις επιπλέον των άλλων μέτρων για το '12....αν λάβουμε υπ'όψιν μας οτι ο Βενιζέλος δεν αναλαμβάνει να ανακοινώσει τα νέα μέτρα φανταστείτε τι έρχεται....και τους έχουμε ακόμα εκεί και τους κοιτάμε οτι θα μας σώσουν και καλά :chair
S40 1.8 LSE MY 03

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 13 Δεκ 2011, 17:50

νομίζω ότι, σε αυτό το τόπικ ταιριάζει περισσότερο ...

http://dethelontis-fotadistis.blogspot. ... 43-68.html

1943 - «Επιχείρηση Καλάβρυτα». 68 χρόνια πριν.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 15 Δεκ 2011, 18:25

"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 21 Δεκ 2011, 16:11

μιας και το site της γερμανοελληνικης βουλής ανέβασε τα */*- έσχες, σε flash για να μην μπορούμε να τα κατεβάσουμε ... και θα μείνουν εκεί, μόνο για 30 μέρες .... σε xml, εδώ


http://dl.dropbox.com/u/13161181/pothen2011.7z
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
Dimitrispat
T2
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 02 Φεβ 2010, 13:29
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό Dimitrispat » 25 Δεκ 2011, 12:50

dadoudis έγραψε:Το συγκεκριμένο post το βάζω εδώ αν και δεν ανήκει 100% εδώ αλλά λέω να μην ανοίξουμε καινούριο topic.

Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο για τροπολογία που αφορά την μεταγωγή ρυθμίσεων με τον νόμο των ημιυπαιθρίων (Ν.3843 αν θυμάμαι καλά) στον νόμο περί αυθαιρέτων (Ν.4014) για συμψηφισμό των οφειλών του προηγούμενου νόμου και υπαγωγή στον καινούριο νόμο.Αυτό σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει πολύ χαμηλότερα πρόστιμα και αφορά ρυθμίσεις που δεν έχουν εξωφληθεί ακόμη.Ας το ψάξουν όσοι τους αφορά και αυτά μπορεί να τα επιβεβαιώσει και ο μηχανικός του club dimitrispat.(ο καινούριος νόμος παρέχει και 20% έκπτωση για εφάπαξ καταβολή).

Ενδεικτικά αναφέρω δικό μου παράδειγμα για αλλαγή χρήσης 95τμ σε χώρο κύριας χρήσης (χωρίς παραβιάσεις σε ύψος,κάλυψη και δόμηση) ο οποίος με τον παλιό νόμο κόστιζε 22.000€ και με τον καινούριο πηγαίνει στα 6.500€ (το μόνο ευχάριστο που άκουσα τελευταία).

Ας το ψάξουν όσοι τους ενδιαφέρει ...


Τα πράγματα είναι όπως γράφει ο Γιώργος στο παραπάνω post.
Ο καινούργιος νόμος για ρύθμιση των αυθαιρέτων (Ν. 4014/11) σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. υπογείων χώρων, όταν
υπάρχουν πολλά τετραγωνικά για νομιμοποίηση κλπ) βγάζει μικρότερα ποσά στο κόστος νομιμοποίησης σε σχέση με
τον προηγούμενο νόμο των ημιυπαιθρίων (3843/10). Επίσης ο καινούργιος νόμος καλύπτει πλήρως το κτίσμα όσον
αφορά την νομιμοποίηση του, ενώ ο προηγούμενος δεν ήταν τόσο πλήρες καθώς δεν κάλυπτε όλες τις πολεοδομικές
παραβάσεις (π.χ. ξεμπαζωμένα υπόγεια, κλεισμένα μπαλκόνια, κατασκευές στο προκήπιο κλπ).

Επειδή πλέον όλες οι μεταβιβάσεις εν ζωή των κτισμάτων (γονικές παροχές, αγοραπωλησίες κλπ) θα χρειάζονται
βεβαίωση μηχανικού "περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών στο ακίνητο" όσοι έχετε αυθαιρεσίες στα κτίσματα - οικόπεδα
σας καλό είναι να τις ρυθμίσετε όσο ισχύει ο νόμος.
Volvo C30 f/l 1.6 Kinetic MY 2010

Άβαταρ μέλους
mayas
T2
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: 17 Μάιος 2010, 18:03

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό mayas » 10 Ιαν 2012, 18:50

aftertax.gr

Για να δουμε τις λυπητερες που θα σκάνε απο 1/1/2012....

ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ εισφορες....

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 27 Ιαν 2012, 11:43

http://hradf.com/uploads/files/Katastatiko_GR_FEK.pdf

Το καταστατικό της εταιρείας "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου" που έχει αναλάβει το ξεπούλημά μας.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 27 Ιαν 2012, 11:53

Μπορεί κάποιος να μην το έχει δει

http://dethelontis-fotadistis.blogspot. ... _3335.html

:whatever :whatever :whatever
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 27 Ιαν 2012, 12:43

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ

http://dl.dropbox.com/u/13161181/AMENDE ... Y_2012.pdf
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 27 Ιαν 2012, 12:49

Μην κεράσεις τον άστεγο λίγο ψωμί. Το απαγόρευσαν .... :lipssealed

http://www.24h.gr/section/ellada/sussit ... ous-foreis
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 19 Φεβ 2012, 10:38

http://oek.siteline.gr/

Ο Οργανισμός κλείνει με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου που στηρίζεται από τα "λαοφιλή" κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ.

Το αποθεματικά του ΟΕΚ, τα χρήματα των εργαζομένων της χώρας αντί να επιστρέψουν στα πιο ασθενέστερα στρώματα θα φουσκώσουν τις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών.

Με την κλοπή των εισφορών:

- Καταργείται το κατασκευαστικό πρόγραμμα σε όλη τη χώρα. Ο ΟΕΚ έχει κατασκευάσει πλέον των 50.000 κατοικιών

- Καταργείται η επιδότηση ενοικίου 120.000 χιλιάδων οικογενειών

- Καταργείται η παροχή 10.000 δανείων ανά έτος για αγορά και επισκευή κατοικίαςΕνδεχόμενη κατάργηση του ΟΕΚ θα έχει δραματικές επιπτώσεις για το σύνολο των δικαιούχων και της Ελληνικής κοινωνίας, διότι:

α) Χάνεται δια παντός κάθε δυνατότητα ανθρώπων του μόχθου, που επιπλέον βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά, να στεγασθούν σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που να καλύπτουν, έστω και στοιχειωδώς , τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

β) Μένουν «στον αέρα», τα υπό εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού . Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανέγερση 20 οικισμοί πανελλαδικά, που συνολικά περιλαμβάνουν 1300 κατοικίες, εκ των οποίων 5 οικισμοί αποτελούμενοι από 200 κατοικίες οι οποίοι μόλις ξεκίνησαν.

Σε πολλούς από αυτούς έχει ήδη διενεργηθεί η κλήρωση και οι δικαιούχοι περιμένουν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους, ενώ παραμένουν ακλήρωτοι 3 οικισμοί αποτελούμενοι από 300 κατοικίες. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρίσκονται υπό δημοπράτηση 4 οικισμοί, 80 κατοικιών.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι 1.600 φτωχές οικογένειες θα περιμένουν ματαίως να στεγαστούν τους προσεχείς μήνες.

γ) Παραμένουν κενοί ολοκληρωμένοι οικισμοί για τους οποίους έχουν κληρωθεί οι κατοικίες και περιμένουν οι δικαιούχοι τους να στεγαστούν.

δ) Δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η κοστολόγηση οικισμών που έχουν παραχωρηθεί στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην γίνεται έναρξη αποπληρωμής του τιμήματος των κατοικιών αυτών, ενώ παράλληλα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κοστολόγησης 300 παλαιότερων οικισμών, που αποτελούνται από 15.000 κατοικίες συνολικά, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια, δεδομένου ότι υπήρχαν προβλήματα γραφειοκρατικά με βάσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, από πλευράς πολεοδομίας, κτηματολογικών γραφείων κλπ.

ε) Περνάνε σε κατάσταση εκκρεμότητας όλα τα εκταμιευθέντα από κεφάλαια ΟΕΚ δάνεια και οι οφειλές από παραχωρηθείσες κατοικίες που αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή συνολική οφειλή 1.200.000.000 € προς τον Οργανισμό. Επισημαίνουμε ότι τα πλέον πρόσφατα δάνεια χορηγήθηκαν το 2010 και θα αποπληρωθούν σε βάθος 25ετίας.

στ) Περνάει επίσης σε κατάσταση εκκρεμότητας η καταβολή επιδότησης επιτοκίου για δάνεια που χορηγήθηκαν από τις Τράπεζες. Συνολικά έχουν χορηγηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα 83.000 δάνεια και αυτή τη στιγμή είναι ενεργά για το 2011: 69.703, για το 2012: 63.992 για το 2013: 57.226, για το 2014: 49.082, για το 2015: 39.073 μειούμενα σταδιακά μέχρι το 2019 που λήγει η επιδότηση, η οποία διαρκεί για τα εννέα (9) πρώτα χρόνια των δανείων (συνολικός χρόνος αποπληρωμής 15 έτη). Τίθεται θέμα αν θα έχουν οι δικαιούχοι τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά όταν θα διακοπεί η καταβολή της επιδότησης του επιτοκίου από τον ΟΕΚ. Σημειωτέον ότι ήδη αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους και για το λόγο αυτό έχει ληφθεί μέριμνα ρύθμισης και βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας σχέδιο σχετικής Υπουργικής Απόφασης μέσω της οποίας προβλέπεται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

ζ) Παραμένει ανολοκλήρωτο το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που ήταν απόλυτα καλυμμένο ως δαπάνη και ήταν ανάσα ζωής για τους εργαζόμενους στις σημερινές συνθήκες που το βιοτικό τους επίπεδο ολισθαίνει διαρκώς (υπεβλήθησαν 58.000 αιτήσεις, στο πρόγραμμα έτους 2011, η ικανοποίηση των οποίων ξεκίνησε τέλος Δεκεμβρίου 2011 και αναμενόταν να ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο 2012 ).

η) Ακυρώνεται η διαδικασία που είχε ξεκινήσει για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ, που ανέρχεται σε 1.259 καταστήματα και 258 αίθουσες συγκέντρωσης στους ανά την επικράτεια οικισμούς καθώς και σε 221 ιδιόκτητες οικοπεδικές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 5.233.471,45 τμ. σε 45 νομούς της χώρας.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι υπηρεσίες του ΟΕΚ προέβησαν πρόσφατα στην επεξεργασία νέων προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής που είναι απόλυτα επικαιροποιημένα, εμπεριστατωμένα και εξορθολογισμένα και λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά οικονομικά του οργανισμού και τις δυνατότητες που έχει να συνεχίζει να παίζει ρόλο στην Ελληνική κοινωνία, αλλά και στη σύνταξη νέου κανονισμού όρων και προϋποθέσεων χορήγησης στεγαστικών παροχών σε εργατοϋπαλλήλους δικαιούχους ΟΕΚ που ήδη βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου Υπουργού προς υπογραφή.

2) Για τους εργαζόμενους στον ΟΕΚ, όπου χάνονται θέσεις εργασίας οι περισσότερες των οποίων αφορούν επιστήμονες υψηλού επιπέδου και εξειδίκευσης με μακρά θητεία και προσφορά στο Δημόσιο Τομέα αλλά και υπαλλήλους όλων των κλάδων με μεγάλη πείρα, ζήλο και αφοσίωση.Ο ΟΕΚ ιδρύθηκε με τον Ν. 2963/54 (ΦΕΚ195Α/24-8-54) με σκοπό την στέγαση των εργατουπαλλήλων της χώρας, οι οποίοι είναι αυτοί που τον χρηματοδοτούν με την εισφορά τους, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να έχει λάβει οποιαδήποτε ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Πρόκειται λοιπόν για μία σχέση αμφίδρομη, που στηρίζεται στον κοινωνικό αυτό πόρο και του δίνει την δυνατότητα να τον διαχειρίζεται επ’ ωφελεία των εργαζομένων που τον παρέχουν αχρεωστήτως, προκειμένου να επιστρέψει και πάλι σ’ αυτούς. Τίθεται συνεπώς σοβαρό θέμα νομικής φύσεως, σχετικά με την δυνατότητα τοποθέτησης άλλου διαχειριστή στο περιουσιακό καθεστώς που έχει δημιουργήσει ο ΟΕΚ με την πάροδο των ετών (κατοικίες, διαμερίσματα, οικόπεδα, δάνεια κλπ), ακόμα και αν αυτός ο διαχειριστής είναι το ίδιο το Κράτος, καθόσον όλη αυτή η περιουσία προέρχεται από τον έλληνα εργαζόμενο και ανήκει σ’ αυτόν ως τελικό αποδέκτη.

Ο ΟΕΚ δεν ασκεί κερδοσκοπικού χαρακτήρα διοίκηση, απλά ανακυκλώνει τα κεφάλαια τα προερχόμενα από τις εισφορές των εργαζομένων, με σκοπό να επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερων εξ’ αυτών (στα 55 χρόνια λειτουργίας του έχει στεγάσει περισσότερες από 700.000 οικογένειες με διάφορες μορφές στεγαστικής συνδρομής).
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 03 Μαρ 2012, 22:37

http://www.on-news.gr/2012/03/blog-post_4184.html

Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό
σε φίλους σας διότι αφορά σε έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών
πετρελαίου.

Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,8 Ευρώ το λίτρο!

Θέλετε να κατεβούν οι τιμές; Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.


Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ' αυτή που
μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.

Τον τελευταίο Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά
τα διαβήματα γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ
αυτή την τακτική.

Θα ήταν μεγαλύτερη η ζημία σ' εμάς παρά σ' αυτές.

Όμως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την
ακολουθούσαμε με συνέπεια.

Ενωθείτε μαζί μας! Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας έχουν πει ότι
η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη (58,9 λεπτά το
λίτρο).

Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές είναι αυτοί που
ελέγχουν την αγορά. Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει
να αντιδράσουμε.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να χτυπήσουμε
το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να αγοράσουμε τη βενζίνη
τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι.

Αφού χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία
στην αγορά βενζίνης.

Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα ΧΤΥΠΗΜΑ στην αγορά της βενζίνης δηλ. να
αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών.

Ιδού η πρόταση:

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (SHELL και ΒΡ).

Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή της.

Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις
ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο 'χτύπημα', θα πρέπει να
εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της ΒΡ.

Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε.

Το μήνυμα αυτό εστάλη σε 40 περίπου άτομα. Εάν καθένας απ' αυτούς το
διαδώσει σε γνωστούς θα γίνει 40 x 10 = 400 και 400 x 10 = 4000 άτομα
κ.ο.κ.

Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, θα έχει βρει εκατομμύρια αποδέκτες στους καταναλωτές.

Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε αυτό το μήνυμα σε
μερικούς δεκάδες γνωστούς που θα κάνουν κι αυτοί το ίδιο.

Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε έτσι, διαδώστε το μήνυμα
αυτό σε γνωστούς και φίλους.

--
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ε.ΠΑ.Μ. Αθήνας (κεντρικός τομέας)
email: epamathinas@gmail.com
τηλ. 6943838001
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 05 Μαρ 2012, 09:28

Οι απολαβές εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια μοιάζουν να ξεφεύγουν και μάλιστα κατά πολύ από την ελληνική πραγματικότητα της δεδομένης περιόδου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", βοηθός σερβιτόρου αμείβεται με 4.500 ευρώ τον μήνα, παίρνει 4.700 ευρώ δώρο Χριστουγέννων, ενώ έχει και μπόνους 14.000 ευρώ, το οποίο δεν υπόκειται σε κρατήσεις. Οι ετήσιες μικτές απολαβές του ανήλθαν έτσι στις 73.856 ευρώ.
http://news247.gr/oikonomia/ergasia/el_ ... s247Widget
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
sprsk
D2
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 03 Φεβ 2010, 11:10

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό sprsk » 05 Μαρ 2012, 23:43

Έφτασε η ώρα της κρίσης για το ΙΚΑ

http://www.capital.gr/News.asp?id=1429960

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 05 Μαρ 2012, 23:46

:o :o
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5
Δημοσιεύσεις: 2715
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 16:15
Τοποθεσία: Γλυφαδα, Αττικης

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 06 Μαρ 2012, 10:57

Προς τι η εκπληξη? :whistling
http://greekspending.com/#
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
sprsk
D2
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 03 Φεβ 2010, 11:10

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό sprsk » 07 Μαρ 2012, 00:44

Εικόνα

:lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 08 Μαρ 2012, 09:23

Κύματα μαζικών ρευστοποιήσεων ελληνικών μεταχειρισμένων και καινούργιων αυτοκινήτων αδειάζουν από στοκ το ελληνικό «πάρκο» όπως αποκαλείται στην αργκό των αντιπροσώπων η ελληνική επικράτεια. Οι πωλήσεις γίνονται προς μεγάλους ξένους εμπόρους οι οποίοι σαρώνουν κυριολεκτικά την αγορά είτε λειτουργώντας εδώ με αυτόνομη παρουσία, είτε ως προσκεκλημένοι ελληνικών τραπεζών που επιχειρούν να ρευστοποιήσουν τους στόλους των κατασχεμένων, λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων, αυτοκινήτων. Περισσότερα στο : http://www.capital.gr/News.asp?id=1432500
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 10 Μαρ 2012, 10:28

‎"Βρε παιδιά απο το πρωί σήμερα όλα σχεδόν τα ΜΜΕ μιλούν αδιάκοπα για μέγα κατόρθωμα & πανηγυρίζουν για την ολοκλήρωση του PSI!
Κανένας όμως δε λέει ότι διασώθηκαν οι τραπεζίτες, που περιόσισαν την έκθεσή τους στα Ελληνικά ομόλογα (κουρελόχαρτα ήσαν), που τώρα, έστω & κουρεμένα τελούν υπό την εγγύηση του EFSF. Επιπλέον θα πάρουν και ζεστό χρήμα περίπου 58 δις ευρώ ως ανακεφαλαιοποίηση για να καλύψουν τη χασούρα!
Ενω οι πολίτες θα χάσουν τα χρήματά τους, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, τα ομόλογα των οποίων «κουρεύονται» & δεν ανακεφαλαιοποιούνται! Έτσι το επόμενεο διάστημα θά έχουμε νέες περικοπές σε συντάξεις & εφάπαξ. Ήδη οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ των τροϊκανών έχουν ξεκινήσει! Επίσης χανουν και οι ιδιώτες ομολογογιούχοι! Όμως για αυτά ποιός θα βγεί να μιλήσει;
Και επιπλέον να πεί ότι απο τον Ιούνιο έρχεται νέο πακέτο λιτότητας;
Τελικά θα μας τρελάνουν τελείως, τόσο μ’ αυτά που κάνουν & φυσικά με τον τρόπο που τα προπαγανδίζουν! Βαφτίζουν το κρέας, ψάρι!"
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
sprsk
D2
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 03 Φεβ 2010, 11:10

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό sprsk » 10 Μαρ 2012, 18:52

+

Την ίδια στιγμή που καμία άλλη ιδιωτική επιχείρηση δεν διασώθηκε με λεφτά φορολογουμένων .

Κανένας άλλος ιδιώτης ή Manager δεν θα πάρει το bonus του για τα λεφτά που δεν κατάφερε να διαχειριστεί .

Καταργείται άπαξ η οποιαδήποτε σκέψη μαζέματος της τραπεζικής αγοράς .

Μοιράζεται η πίτα σε αυτούς που κατέστρεψαν την αγορά

Διαγράφεται κάθε σκέψη για ενιαία αγορά με κοινούς κανόνες .

κλπ
κλπ
κλπ


birdie στην πρώτη τρύπα τα Παλικάρια μας :whatever

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 14 Μαρ 2012, 19:13

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΔΥΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... e9QnOrmII#!
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

deadp
D3
Δημοσιεύσεις: 780
Εγγραφή: 02 Φεβ 2010, 00:57
Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό deadp » 14 Μαρ 2012, 21:02

Σήμερα είδα με τα μάτια μου ολόφρεσκο Mondeo 2.0 2008 με 38000χιλ. να αλλάζει χέρια για 5000 καθαρά...
Με έπιασε το παράπονο μαζί με τον ιδιοκτήτη που δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, αλλά τον είδα πως έδινε το κλειδί... Για να το πάρουν οι δυο γνωστοί έμποροι (ένας από Θεσσαλονίκη κι ένας από Κατερίνη) που σπρώχνουν τα βαριά μέταλλα στο εξωτερικό...
Και στα μάτια του έβλεπες την απογοήτευση. Πως θα ένιωθε ο άνθρωπος αυτός πριν από 3,5 χρόνια...
Ο αντιπρόσωπος της Ford στα Γιαννιτσά είπε ότι εκτός από Fiesta 1.2 και Diesel έχει δώσει μόνο ένα Focus 1.6 φέτος. Τίποτε άλλο.
Θοδωρής - Black Volvo S40 1.8 Kinetic MY-2010

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 14 Μαρ 2012, 21:06

:o :o :cry:
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

deadp
D3
Δημοσιεύσεις: 780
Εγγραφή: 02 Φεβ 2010, 00:57
Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό deadp » 14 Μαρ 2012, 22:17

Ας πούμε ότι το αμάξι κοστίζει κανονικά 10000 (που νομίζω είναι λίγα σε σχέση με την πραγματική αξία). Δίνεις τα 5 τώρα και ξεχρεώνεις σε 5 άτοκες ετήσιες δόσεις (τέλη + εισφορά).
Κι ελπίζεις να ψηφιστεί η κατάργηση της εισφοράς...

Ξέχασα το τεκμήριο... :doh
Θοδωρής - Black Volvo S40 1.8 Kinetic MY-2010

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 14 Μαρ 2012, 22:50

πρόκειται καθαρά για λύτρα κι αυτό που ξοδεύεται τώρα είναι το λίπος όλων μας.. μέχρι να φθάσει κόκκαλο!
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 15 Μαρ 2012, 21:12

Δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις ..... θα σου πει το net :-D

http://www.politicalmap.gr/
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Δημοσιεύσεις: 2031
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 22:47
Τοποθεσία: Καλλιθέα, Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 16 Μαρ 2012, 09:24

ελαφρώς αναχρονιστικές βρήκα τις ερωτήσεις. πάραυτα έχει ενδιαφέρον.
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6
Δημοσιεύσεις: 5088
Εγγραφή: 01 Φεβ 2010, 12:58
Τοποθεσία: Αττική

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 19 Μαρ 2012, 22:16

"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."


Επιστροφή σε “Περι ανέμων και υδάτων”Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες